Volledig scherm
De 34-jarige Halil Erol werd in februari 2010 als vermist opgegeven. © ANP/AD

Ex-tbs’er Matthias M. langer vast voor gruwelmoord Halil Erol uit Steenwijk

Matthias M. uit Meppel, een van de verdachten van betrokkenheid bij de gewelddadige moord op Halil Erol uit Steenwijk, blijft nog minstens 14 dagen vastzitten. Dat heeft de rechtbank vanmiddag besloten.

De 42-jarige verdachte en ex-TBS’er zit tijdens zijn voorarrest in beperkingen, wat betekent hij op zijn advocaat na met niemand van de buitenwereld contact mag hebben. M. werd vrijdag voor de tweede keer in de zaak rond Erol aangehouden, omdat de recherche een nieuw soort forensisch onderzoek op eerder gevonden spullen kon uitvoeren. Daarbij ging het om dna-onderzoek.

Gevonden zakken met lichaamsdelen

Halil Erol was 34 toen hij in 2010 als vermist opgegeven.  De vader stond in Steenwijk bekend als een rustige en vriendelijke man. Kort na de vermissing werd zijn auto uitgebrand teruggevonden in het Groningse Haren. Daarna werden tweemaal zakken met lichaamsdelen van Erol teruggevonden in natuurgebieden in Drenthe en Overijssel. Het hoofd en de handen van het slachtoffer zijn nog altijd zoek. Uit onderzoek is niet vast komen te staan dat Erol banden had in het criminele milieu.

Matthias M. uit Meppel zat al eens eerder vast in de zaak, en vanmiddag werd ook een tweede verdachte aangehouden. Een 40-jarige vrouw uit Haarlem, volgens bronnen gaat het om de ex-vrouw van Erol, wordt eveneens verdacht van betrokkenheid bij de gruwelijke dood van de Steenwijker.

Kop van Overijssel