Volledig scherm
Foto: ANP

Extra aanhoudingen na vechtpartij Steenwijk

STEENWIJK - Nog twee jongens zijn op maandagochtend opgepakt naar aanleiding van de vechtpartij zaterdagnacht aan de Oosterpoort. Dit weekend waren er al vier jongens opgepakt, de teller staat daarmee op zes. Van de vier verdachten die dit weekend werden opgepakt zijn er inmiddels twee vrijgelaten.

Onderzoek
Naar aanleiding van het onderzoek heeft de politie maandagochtend nog een 17-jarige jongen uit Steenwijk en een 19-jarige jongen uit Meppel opgepakt. Zij worden vastgehouden terwijl de politie onderzoek doet.

Video
Op dumpert is een film geüpload waarin de agenten in actie te zien zijn. ,,Daar doen we niks tegen’’, vertelt Frank Brouwer, woordvoerder van de politie. ,,Iedereen mag filmen, daar vinden we niks van.’’ Daarnaast benadrukt Brouwer dat de omstanders de politie niet in de weg mogen staan. ,, Als ze ons in de weg staan of beledigen, dan grijpen we wel in. Maar dan moeten we wel onze handen vrij hebben.’’ Of het filmpje ook daadwerkelijk is opgenomen bij de Oosterpoort, durft Brouwer niet te zeggen. ,,Maar dit was wel het enige incident in Steenwijk het weekend.''

Kop van Overijssel