Volledig scherm

FunFun uit Sint Jansklooster mooiste corsowagen van Nederland

SINT JANSKLOOSTER - De corsowagen Bijvangst van FunFun is de mooiste wagen van Nederland. Dat hebben lezers van het forum CorsoNetwerk bepaald.

Het is de eerste keer dat een wagen uit Sint Jansklooster tot de mooiste is uitgeroepen, eerder won altijd een groep van het grote corso in het Brabantse Zundert. De organisatie en corsogroep FunFun van het TheaterCorso in Sint Jansklooster zijn enorm trots op deze eervolle titel. Bijvangst werd overigens ook door de jury en het publiek in Sint Jansklooster uitgeroepen tot favoriete corsowagen.

Na het seizoen wordt er door corsokenners- en liefhebbers gediscussiërd over de uitslagen van de verschillende dahliawagens en stemmen ze uiteindelijk op de mooiste wagen van heel Nederland. Bijvangst bleef de concurrentie uit Zundert met 64 punten dik voor. "Weer een bewijs dat de kwaliteit van de wagens in Sint Jansklooster steeds hoger is", aldus het bestuur van het TheaterCorso.

Overigens komt er ook een corsowagen uit Vollenhove voor in de top tien van mooiste wagens van Nederland: de corsogroep Nameless met de Toren van Babel (ook winnaar in Vollenhove) kreeg 8 punten van de stemmers.

Bekijk hieronder een video van winnende corsowagen:

Kop van Overijssel