Organisator Henk Kranendonk drinkt nu maar zelf ‘een potje bier’ op het terrein waar donderdag Dicky Woodstock had moeten beginnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Organisator Henk Kranendonk drinkt nu maar zelf ‘een potje bier’ op het terrein waar donderdag Dicky Woodstock had moeten beginnen. © Wilbert Bijzitter

Geen Dicky Woodstock in Steenwijkerwold dit jaar: ‘Een zwart gat’

Ze hakten half april zelf de knoop al door: het Dicky Woodstock-festival in Steenwijkerwold is verplaatst naar augustus 2021. Toch geeft het organisator Henk Kranendonk hartzeer deze week. ,,We zouden nu vol in de opbouw hebben gezeten”, zegt hij peinzend in zijn café De Karre in Tuk. ,,Vanavond om acht uur zou het los gaan.” Niet dus, en dat zorgt voor een zwart gat.

  1. Gewonden na instorten festivaltent door noodweer bij Dicky Woodstock

    Gewonden na instorten festival­tent door noodweer bij Dicky Woodstock

    STEENWIJKERWOLD Bij het Dicky Woodstockfestival zijn zaterdagavond meerdere gewonden gevallen toen bij noodweer de hoofdtent van het festival instortte. De tent begaf het door de overvloedige neerslag: regen en hagel. Vervolgens brak er chaos uit. De hulpdiensten -politie, brandweer, ambulances- rukten massaal uit. Volgens een tweet van de organisatie zijn er tussen de tien en vijftien gewonden -niet al te zwaar- maar geen doden gevallen. De meesten zijn naar het ziekenhuis gebracht, een aantal is ter plaatse behandeld. Een 37-jarige man uit Zuidveen is wel naar het ziekenhuis vervoerd nadat hij een paal op zijn rug kreeg.

Kop van Overijssel