Volledig scherm
PREMIUM
Brigadegeneraal Jan Swillens reikt vrijdagochtend aan Gemma, Madeleyne (midden) en haar broertje Zegert de eerste kindermedailles uit. © Alex Mulder

Geen militaire missie zonder sterk thuisfront

Ze zijn weer thuis, de ruim tweehonderd militairen van de 43 Gemechaniseerde Brigade in Havelte. Met de medaille-uitreiking in De Meenthe in Steenwijk is de missie naar Litouwen vrijdagochtend officieel afgesloten.

Grote dank en waardering voor de professionele inzet van de in Havelte gelegerde militairen, die in Litouwen deel uitmaakten van een internationale Battlegroup onder Duitse leiding. Ruim een half jaar trainden ze daar samen met Kroaten, Fransen en Belgen te voet en met alle wapensystemen.

  1. Gemor in Sint Jansklooster rond vernoeming schaatsheld Evert van Benthem
    PREMIUM
    video + poll

    Gemor in Sint Janskloos­ter rond vernoeming schaats­held Evert van Benthem

    Komt dat Evert van Benthemplein in Sint Jansklooster er nu wel of niet? Dat is de grote vraag na de publicatie in de Stentor van afgelopen zaterdag. De kans leek fors toegenomen nadat deze krant ontdekte dat er een ontsnappingsclausule zit in de gemeentelijke regelgeving, die verbiedt dat nog levende personen worden vernoemd. Maar er klinken nu ook andere geluiden in het dorp, waar de tweevoudig Elfstedentochtwinnaar tot zijn emigratie naar Canada, in 2000, woonde aan De Leeuwte.

Kop van Overijssel