Volledig scherm
PREMIUM
Brigadegeneraal Jan Swillens reikt vrijdagochtend aan Gemma, Madeleyne (midden) en haar broertje Zegert de eerste kindermedailles uit. © Alex Mulder

Geen militaire missie zonder sterk thuisfront

Ze zijn weer thuis, de ruim tweehonderd militairen van de 43 Gemechaniseerde Brigade in Havelte. Met de medaille-uitreiking in De Meenthe in Steenwijk is de missie naar Litouwen vrijdagochtend officieel afgesloten.

Grote dank en waardering voor de professionele inzet van de in Havelte gelegerde militairen, die in Litouwen deel uitmaakten van een internationale Battlegroup onder Duitse leiding. Ruim een half jaar trainden ze daar samen met Kroaten, Fransen en Belgen te voet en met alle wapensystemen.

  1. Zelf plukken groeit als kool in de regio: ‘We zien sommige zelfplukkers jaar in - jaar uit terug komen’
    PREMIUM
    Video

    Zelf plukken groeit als kool in de regio: ‘We zien sommige zelfpluk­kers jaar in - jaar uit terug komen’

    Zelf ons maaltje fruit, groente of een bos bloemen van het veld plukken, het raakt steeds meer in. Fruittelers met zelfpluktuinen beleven hoogtijdagen nu bessenstruiken vol hangen met vruchten. Veldboeketten zijn al zo hot dat de supermarkt ze ook verkoopt, maar de echte bloemenliefhebber trekt liever zelf het veld in. Wie groente van eigen tuin wil, hoeft de schoffel niet meer ter hand te nemen. Een abonnement en je oogst je eigen bloemkool.

Kop van Overijssel