RSG Tromp Meesters, locatie Stationsstraat. De gemeente Steenwijkerland wil het gebouw afstoten, waarop de leerlingen zouden moeten verhuizen naar CSG Eekeringe.
Volledig scherm
PREMIUM
RSG Tromp Meesters, locatie Stationsstraat. De gemeente Steenwijkerland wil het gebouw afstoten, waarop de leerlingen zouden moeten verhuizen naar CSG Eekeringe. © Wilbert Bijzitter

Gemeente wijst complete nieuwbouw Eekeringe en Tromp Meesters in Steenwijk van de hand

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Steenwijkerland voelt vooralsnog weinig voor de bouw van een nieuwe school voor het voortgezet onderwijs. Daarin zouden dan Tromp Meesters en scholengemeenschap Eekeringe een plek moeten krijgen, zoals Ben Lubberdink van onderwijsstichting SVOSW in een brief richting gemeente voorstelt. Te duur, kaatst Steenwijkerland onmiddellijk terug.

De gemeenteraad van Steenwijkerland stemde een jaar geleden in met het voorstel om onder meer het gebouw van scholengemeenschap Eekeringe aan de Oostwijkstraat te renoveren en uit te breiden. Ook om op die manier ruimte te maken voor de leerlingen van de locatie Stationsstraat van RSG Tromp Meesters, dat dan gesloten wordt. Dat gebouw is verouderd; de energierekening schiet bijvoorbeeld omhoog doordat de warmte bij wijze van spreken door het raam naar buiten vliegt. Daarnaast kampt de school met een terugloop van het aantal leerlingen. 

Kop van Overijssel