Volledig scherm
PREMIUM
Boorlocatie Vermilion in Eesveen. © Wilbert Bijzitter

Gemeenten verwijten minister onbehoorlijk bestuur met gasveld Eesveen

Omwonenden van het gasveld in Eesveen en de twee betrokken gemeenten eisen bij de Raad van State dat er eerst bouwkundig onderzoek naar de huizen wordt gedaan, voordat het boren begint.

Omwonenden en de gemeenten Steenwijkerland en Westerveld betichtten minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat vandaag tijdens een spoedprocedure bij de Raad van State van onbehoorlijk bestuur rond het kleine gasveld in Eesveen.

Verschuilen

,,Aan de Tweede Kamer heeft de minister beloofd om zo snel mogelijk een schadeprotocol voor gasbevingschades op te stellen en veel aandacht aan de maatschappelijke draagkracht te besteden. Maar als puntje bij paaltje komt, verleent diezelfde minister goedkeuring aan een winningsplan voor het kleine gasveld in Eesveen en verschuilt hij zich achter de regeltjes van de Mijnbouwwet. Dat is onbehoorlijk bestuur”, aldus de raadsman van Steenwijkerland en Westerveld tijdens de rechtszaak in Den Haag.

  1. Zelf plukken groeit als kool in de regio: ‘We zien sommige zelfplukkers jaar in - jaar uit terug komen’
    PREMIUM
    Video

    Zelf plukken groeit als kool in de regio: ‘We zien sommige zelfpluk­kers jaar in - jaar uit terug komen’

    Zelf ons maaltje fruit, groente of een bos bloemen van het veld plukken, het raakt steeds meer in. Fruittelers met zelfpluktuinen beleven hoogtijdagen nu bessenstruiken vol hangen met vruchten. Veldboeketten zijn al zo hot dat de supermarkt ze ook verkoopt, maar de echte bloemenliefhebber trekt liever zelf het veld in. Wie groente van eigen tuin wil, hoeft de schoffel niet meer ter hand te nemen. Een abonnement en je oogst je eigen bloemkool.

Kop van Overijssel