Volledig scherm
Prinses Beatrix verrast Belt-Schutsloot tijdens gondelvaart: 'Hier droomt iedereen toch van' © Harm Meter

Gemist? Prinses Beatrix verrast Belt-Schutsloot tijdens gondelvaart en man op Veluwe dupeert ondernemers: maar ‘mijn vader is in de war’

JOUW REGIONIEUWSBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van zaterdag 10 augustus.

Prinses Beatrix - In no-time zoemde het nieuws rond, over duizenden koppen langs het Schutsloterpad: prinses Beatrix is in Belt-Schutsloot! De echte? Ja, écht! ,,Je zag gewoon een vibe ontstaan in het dorp, geweldig”, zegt Steenwijkerlands burgemeester Rob Bats. ,,Het was een absoluut hoogtepunt voor de Oranjevereniging.”

In de war - Een 57-jarige man uit Nunspeet is al weken druk om in de regio allerlei dure spullen te bestellen, maar hij laat ondernemers vervolgens zitten met een strop. Die handelaren in auto’s, fietsen en motoren slaan nu alarm. De zoon van de ‘dader’ heeft zijn vader herkend op foto’s die nu via sociale media verspreid worden. ,,Mijn vader is in de war. Dit moet stoppen, maar we weten niet waar hij is.”

Mantelzorger van 12- De sondevoeding spoelen en aansluiten, longen helpen ‘oppompen’ tegen benauwdheid, zelfs wondverzorging is voor de 12-jarige Josh Roelofs uit Heerde de normaalste zaak van de wereld. Maar vooral is het een tweede natuur geworden voor hem om continu een wakend oog te houden op zijn zieke opa Gradus Horst (64).  

6 mille schade - Het voorlopige schadebedrag aan haar Volkswagen Golf is 6000 euro, meldt Trees de Boer uit Emmeloord. Die schade werd veroorzaakt toen zij met haar dochters vakantie vierde in Turkije en haar auto overliet aan de ‘zorg’ van valetparkingbedrijf Topvalet Service.

Er bleek bij terugkeer ook 1400 kilometer mee gereden en in de parkeerperiode werd de auto twee keer geflitst. ,,Ik heb begrepen dat de verzekeringsmaatschappij de schade vergoedt. Dat zou fijn zijn, want die bedraagt inmiddels zo’n 6000 euro”, aldus Trees de Boer. 

Ziekmakend styreen - Zes keer spugen in een nacht. En haar zoon was niet de enige met ziekteverschijnselen: veel mensen in de buurt hadden klachten. Oorzaak: styreendampen na rioolwerkzaamheden. Het liet Marjanne van Arendonk uit Deventer niet los. Met gevolg: de gemeente Deventer laat het rioolreliningswerk voortaan anders doen.

Premiumverhaal van de dag - Accu steeds gevaarlijker: NVWA roept op ‘misbruik’ te stoppen

Het aantal incidenten waarbij lithium-accu’s in onder meer elektrische fietsen, auto’s en smartphones ontploffen of in de brand vliegen neemt de komende jaren toe, waarschuwen experts. Dat komt door vernieuwende kleinere en tegelijk krachtiger accu’s. Toezichthouder NVWA roept consumenten op waakzaam te zijn, de gebruiksaanwijzingen goed te lezen en te stoppen met ‘misbruik’ van dit soort batterijen.

Volgens accu-expert Rob Overdijkink van FSE Support staan we aan de vooravond van een omslag in acculand. ,,In het kort komt het erop neer dat we steeds grotere hoeveelheden energie in een kleiner accupakket plaatsen. Dat doen we met alle mogelijke middelen en dat brengt hogere risico’s met zich mee.”

  1. Lichtontwerpers laten Blokzijl stralen
    PREMIUM

    Lichtont­wer­pers laten Blokzijl stralen

    Of het nu een 300 meter hoge wolkenkrabber in Doha (Qatar), het Voorpoortplein in Vollenhove, de nieuwe showroom van autobedrijf Marco van Beek in Steenwijk of een object tijdens een internationaal lichtfestival is, Berlux Lichtarchitectuur uit Blokzijl zorgt voor passend licht. En deze maand lanceren Berry van Egten en Ellen Goulmy in hun eigen stadje Lights in Blokzijl, na Glow Eindhoven en het Amsterdam Light Festival het derde (internationale) lichtfestival in ons land.

Kop van Overijssel