Volledig scherm
Om buslijn 70 te ontlasten, zet Connexxion vanaf eind april de Giethoorn Express in. © Connexxion

Giethoorn Express moet buslijn 70 ontlasten

Vervoersmaatschappij Connexxion zet vanaf eind april de Giethoorn Express in. Deze toeristische buslijn 270  moet ervoor zorgen dat de reguliere bus op lijn 70 op tijd rijdt. De Giethoorn Express blijft rijden tot en met 27 oktober.

De Giethoorn Express rijdt dagelijks van 's ochtends 10.00 tot 's avonds 18.00 uur elk half uur vanaf het NS-station in Steenwijk via Giethoorn naar het busstation bij Blauwe Hand. Daar keert de bus om weer terug te gaan naar station Steenwijk. De pendeldienst is te gebruiken met het reguliere vervoersbewijs.

Herman de Gooijer, woordvoerder van Connexxion in deze regio, zegt dat de Giethoorn Express wordt ingezet om het vervoer naar Giethoorn in goede banen te leiden. De toeristische buslijn 270 ('die 70 is inderdaad een link naar de reguliere buslijn') moet ervoor zorgen dat lijn 70 op tijd kan rijden.

,,We zien de laatste tijd een behoorlijke toename van het aantal reizigers richting Giethoorn. Om te voorkomen dat lijn 70 te veel uit de tijd komt, zetten we elk half uur een pendeldienst in die van Steenwijk via Giethoorn tot Blauwe Hand rijdt. Deze dienst doet niets anders dan pendelen tussen Steenwijk en Giethoorn", aldus De Gooijer.

De Giethoorn Express, de eerste toeristische lijn in deze regio, komt nadrukkelijk bij vervoerder Connexxion zelf vandaan. ,,We kunnen de stroom reizigers met de reguliere lijndienst 70 ondanks dat we deze steeds versterken niet aan. We hadden te veel werk aan het bijsturen op deze lijn en wilden het goed neerzetten. Op deze manier willen we voorkomen dat zich op het reguliere lijnennet vertraging of verstoring aandient. Met twee bussen per uur hopen we voldoende capaciteit te hebben."

De ondernemers in Giethoorn hebben volgens De Gooijer enthousiast gereageerd op de extra buslijn. 

  1. Moeder Heike zoekt moordenaar van dochter Denise: ‘Wat mij betreft sterft hij een gruweldood’
    PREMIUM
    video

    Moeder Heike zoekt moordenaar van dochter Denise: ‘Wat mij betreft sterft hij een gruweldood’

    Een recent door de politie gevonden video toont een brede grijns op het gezicht van Cumali A. uit Steenwijk. Heike Celik kan die beelden niet verdragen. Ze maken haar ziedend. A. is veroordeeld voor het wurgen van haar dochter Denise in 2004. Maar de Steenwijker is voortvluchtig. ,,Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan deze zaak denk”, zegt de moeder die drie kinderen verloor.

Kop van Overijssel