De Franse tv-zender TF1 maakt opnames in Giethoorn en omstreken voor promotie van de Weerribben-Wieden. Het idee is om de regio in Europa op de kaart te zetten nu de Aziatische toeristen nog wel even wegblijven.
Volledig scherm
PREMIUM
De Franse tv-zender TF1 maakt opnames in Giethoorn en omstreken voor promotie van de Weerribben-Wieden. Het idee is om de regio in Europa op de kaart te zetten nu de Aziatische toeristen nog wel even wegblijven. © Wilbert Bijzitter

Giethoorn wil deze zomer de Europese toerist verleiden en een tv-item moet daarbij helpen

Giethoorn en omstreken moeten het deze zomer waarschijnlijk hebben van Europese toeristen. Daar is de promotie dan ook zo veel mogelijk op gericht. ,,Je moet zorgen dat mensen uitkijken naar een bezoek aan deze regio.”

 1. Het bakelieten theelichtje
  GASTSCHRIJVERS

  Het bakelieten theelicht­je

  Voor mij op tafel in het Repair Café waar ik vrijwilliger ben, staat een theelichtje van wel zestig jaar oud. Het is klein met bovenop een verwarmingselementje met een bakelieten knopje om hem aan of uit te zetten. Het viel me op dat er een modern snoer aan zat. Er was dus al eerder aan ‘gesleuteld’. De man en vrouw die het theelichtje hadden meegebracht, schatte ik op ongeveer zeventig jaar oud. De vrouw vertelde dat haar man enkele dagen geleden een nieuw snoer aan het theelichtje had gemaakt, omdat het oude snoer helemaal open lag. Sinds die tijd haperde het ding en er was al eens kortsluiting geweest. Ik keek naar haar echtgenoot die ongemakkelijk heen en weer schoof. Ik ging met het theelichtje aan de slag. Met drie simpele schroefjes was het gemakkelijk open te maken. Dat is het voordeel van een oud apparaat. Simpel te demonteren.
 1. Video van de Dag | Dit is de bekendste kat van Nederland (en binnenkort te zien op Netflix)

  Video van de Dag | Dit is de bekendste kat van Nederland (en binnenkort te zien op Netflix)

  21:59
 2. Máxima in tranen tijdens muzikale rondreis in Nederland
  Play

  Máxima in tranen tijdens muzikale rondreis in Nederland

Kop van Overijssel