Volledig scherm
Bezoekers langs de kant verheugen zich op de gondelvaart in Belt-Schutsloot © Pedro Sluiter

Gondelvaart Belt-Schutsloot in aantocht

BELT-SCHUTSLOOT - De 78e editie van de gondelvaart in Belt-Schutsloot vindt vanavond plaats Wekenlang hebben de gondelbouwers hard gewerkt om met een fraaie gondel mee te kunnen doen.

Vanaf 20.00 uur konden bezoekers de creaties bewonderen. Om 21.00 uur werd de verlichting ontstoken en rond 22.30 uur volgt een siervuurwerk boven het Kleine Belterwijde. In de tent gaat het feest vervolgens verder met The Euros.

Prijsuitreiking
Zaterdag vindt de prijsuitreiking plaats. De gondels worden beoordeeld op vijf punten: algemene indruk, idee, uitwerking, verlichting en afwerking. Ook de bezoekers kunnen stemmen op hun favoriete gondel. Dit kan door het inleveren van een stemformulier. Ook zaterdagavond is er feest, dan met de band Papa di Grazzi.

Parkeren in het dorp is gratis, mocht er geen parkeerplaats meer zijn, dan kan er buiten het dorp geparkeerd worden. Er rijden gratis pendelbussen van en naar het dorp. Naast de gondelvaart en het feest in de feesttent wordt er een expositie van Beltiger kunstenaars gehouden in het dorpshuis. Op zaterdag worden er kinderspelen georganiseerd en ook is er kermis. Zondag is er in de tent een kerkdienst. De spreker is Johan Selier.

Meer informatie op de website.www.gondelvaartbs.nl

  1. Een bijbelambulance, mag dat?
    PREMIUM

    Een bij­be­lam­bu­lan­ce, mag dat?

    Jezus leeft! staat op de ambulance. De blauwe sterren met een wit esculaap zijn vervangen door blauwe kruizen met Jezus redt in een klein letterkorps. Verder lijkt de ‘Bijbelbus’ sprekend op een echte ziekenauto. Links en rechts zieltjes winnend rijdt evangelist Joop van Ooijen ermee door Nederland. De ambulance duikt straks overal op. In Zeewolde, in Zwolle en de biblebelt – waarschuwt Van Ooijen. Op alle plekken namelijk waar ‘Jezus leeft’ als politieke partij bij de raadsverkiezingen een duwtje moet krijgen.

Kop van Overijssel