Volledig scherm
© Ton van de Meulenhof

GroenLinks terug in Steenwijkerland

STEENWIJKERLAND - Tijdens een informele bijeenkomst van leden en sympathisanten van GroenLinks is zaterdag besloten de afdeling Steenwijkerland van GroenLinks nieuw leven in te blazen.

Na het samengaan met de Socialistische Partij in Progressief Alternatief Steenwijkerland (PAS) bij eerdere gemeenteraadsverkiezingen, verdween GroenLinks van het lokale politieke toneel.

Omgevingswet
Volgens woordvoerder Ronald van Vlijmen zijn er 'genoeg belangrijke thema's' in de gemeente om met Groen Links ook in Steenwijkerland weer aan de weg te willen timmeren, zo leerde de inventarisatie van afgelopen zaterdag in Steenwijk. "We hebben elkaar uitvoerig bijgepraat over meerder actuele zaken, zoals de komst van de nieuwe Omgevingswet 2019, de demografische ontwikkelingen en de, naar onze mening, beperkte visie hierop van de gemeente Steenwijkerland. Zo lijkt het spanningsveld tussen natuur en landbouw zich te verscherpen nu veel meer bevoegdheden bij het lokale bestuur terecht gaan komen. Ook de locatie van grootschalige zonneparken is in dit kader een hot item," aldus Van Vlijmen.

Kop van Overijssel