Volledig scherm
Muziekfestival Blokzijl in de haven, met optredens van onder meer Glennis Grace ©Martijn Bijzitter © Martijn Bijzitter

Havenkolk stampvol bij derde Muziekfestival Blokzijl

Een stampvolle havenkolk zaterdagavond in Blokzijl. Daar werd voor de derde achtereenvolgende keer het Muziekfestival Blokzijl georganiseerd. Bezoekers werden getrakteerd op een keur aan muzikale artiesten, waaronder Glennis Grace, O’g3ne, Wolter Kroes en de Snollebollekes.

Het festival rond de havenkolk van Blokzijl was ook dit jaar uitverkocht. Om teleurstelling ter plekke te voorkomen had de organiserende stichting Events Blokzijl vooraf al besloten geen 'losse’ kaarten bij de entree van het festivalterrein te verkopen.

,,We hebben alle tweeduizend beschikbare entreekaarten verkocht’’, zegt Alko Tolner namens de Events Blokzijl, ,,maar we hadden er wel duizend meer kunnen verkopen. Zoveel belangstelling was er ook nog op het laatste moment voor. We zijn platgebeld en gemaild. Maar als stichting kiezen we voor kwaliteit en niet voor kwantiteit.’’ Tolner is uiterst tevreden over de verloop van het festival. Er was sprake van een goede sfeer en het weer werkte mee. ,,We hebben een line-up voor alle doelgroepen, dat hoort bij Blokzijl. Het was een superfeest.’’

Het drijvende podium van het muziekfestival blijft nog een week lang in het water liggen, want het volgende feest staat al weer voor de deur: komend weekend is het stadsfeest van Blokzijl.

Kop van Overijssel