Volledig scherm
Muziekfestival Blokzijl in de haven, met optredens van onder meer Glennis Grace ©Martijn Bijzitter © Martijn Bijzitter

Havenkolk stampvol bij derde Muziekfestival Blokzijl

Een stampvolle havenkolk zaterdagavond in Blokzijl. Daar werd voor de derde achtereenvolgende keer het Muziekfestival Blokzijl georganiseerd. Bezoekers werden getrakteerd op een keur aan muzikale artiesten, waaronder Glennis Grace, O’g3ne, Wolter Kroes en de Snollebollekes.

Het festival rond de havenkolk van Blokzijl was ook dit jaar uitverkocht. Om teleurstelling ter plekke te voorkomen had de organiserende stichting Events Blokzijl vooraf al besloten geen 'losse’ kaarten bij de entree van het festivalterrein te verkopen.

,,We hebben alle tweeduizend beschikbare entreekaarten verkocht’’, zegt Alko Tolner namens de Events Blokzijl, ,,maar we hadden er wel duizend meer kunnen verkopen. Zoveel belangstelling was er ook nog op het laatste moment voor. We zijn platgebeld en gemaild. Maar als stichting kiezen we voor kwaliteit en niet voor kwantiteit.’’ Tolner is uiterst tevreden over de verloop van het festival. Er was sprake van een goede sfeer en het weer werkte mee. ,,We hebben een line-up voor alle doelgroepen, dat hoort bij Blokzijl. Het was een superfeest.’’

Het drijvende podium van het muziekfestival blijft nog een week lang in het water liggen, want het volgende feest staat al weer voor de deur: komend weekend is het stadsfeest van Blokzijl.

 1. Voor Kees Kist komen Marco Borsato, Sjaak Swart en Mario van den Ende met liefde naar Steenwijk
  PREMIUM
  video

  Voor Kees Kist komen Marco Borsato, Sjaak Swart en Mario van den Ende met liefde naar Steenwijk

  Voetballen doet Marco Borsato al jaren niet meer. Dus toen Kees Kist uit Steenwijk - de eerste Nederlander die ooit een Gouden Schoen kreeg - hem belde om de aftrap te doen bij het voetbaltoernooi tijdens de Kees Kist-dag in Steenwijk, sputterde de zanger wel even tegen. ,,Je hoeft alleen maar even tegen een bal te trappen’’, had Kist hem geantwoord. En voor zijn vriend streek Borsato dan toch over zijn hart.
 2. Geertjan Lassche: ‘Een kapotte Ipad mini, die is voor een nabestaande ongelooflijk belangrijk’
  PREMIUM
  video

  Geertjan Lassche: ‘Een kapotte Ipad mini, die is voor een nabestaan­de ongeloof­lijk belangrijk’

  Geertjan Lassche maakte de documentaire Break free, vijf afleveringen waarin hij met vijf verschillende nabestaanden de reis ging maken die hun dierbare nooit heeft kunnen maken. Deze week wordt de serie vertoond op NPO3. Lassche was in Oekraïne en liep er een aantal dagen door het oorlogsgebied. Nu roept hij op om een burgerloket te starten ter plekke, waar burgers persoonlijke spullen van slachtoffers kunnen inleveren.

Kop van Overijssel