Kerstwens in de boom hangen. Angela (midden)wil het liefst een keertje naar de bios. Aranka links wenst een tatoeage en Daphne (rechts) wil graag een massage voor haar paard. Senn (op de achtergrond) wenst dat haar operatie van vrouw tot man voorspoedig mag verlopen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kerstwens in de boom hangen. Angela (midden)wil het liefst een keertje naar de bios. Aranka links wenst een tatoeage en Daphne (rechts) wil graag een massage voor haar paard. Senn (op de achtergrond) wenst dat haar operatie van vrouw tot man voorspoedig mag verlopen. © Wilbert Bijzitter

Het wemelt van de wensen in Vollenhove tijdens de Wensboomdag

Nog maar net bekomen van pakjesavond of we verlangen al naar luxe cadeaus onder het dennengroen. Wie z’n oor te luisteren legt rond de ‘kerstwensboom’ van de Stichting JY in Vollenhove, krijgt spontaan het schaamrood op de kaken. Want in die toverboom hangen piepkleine wensen met grote, soms van leed doortrokken verhalen.

  1. Laden en lossen drijft omwonenden van de loswal in Giethoorn tot waanzin: ‘Laat ze stoppen!’
    PREMIUM

    Laden en lossen drijft omwonenden van de loswal in Giethoorn tot waanzin: ‘Laat ze stoppen!’

    Ze vechten al jaren een juridische strijd uit met de gemeente Steenwijkerland en de Provincie Overijssel over het laden en lossen op de loswal in Giethoorn en speelden dat altijd via de rechter. Maar nu afgelopen weken iedere ochtend vanaf 07.00 uur met een hoop kabaal wordt gewerkt aan de overkant van hun woning, trok Tjitske Koopal bij de voltallige gemeenteraad aan de bel: ,,Laat ze stoppen!”

Kop van Overijssel