De voormalige droogschuur van de koffieplantage Peperpot in Suriname, die vanaf 1793 door een erfenis eigendom werd van de familie De Vos van Steenwijk.
Volledig scherm
PREMIUM
De voormalige droogschuur van de koffieplantage Peperpot in Suriname, die vanaf 1793 door een erfenis eigendom werd van de familie De Vos van Steenwijk. © Martin van der Linde / Joop van Putten

Historicus duikt in Overijssels slavernijverleden en vindt 800 archiefstukken: ‘Het gebeurde ook hier’

Niet een paar, maar honderden connecties. Martin van der Linde, historicus bij Overijsselacademie in Zwolle, ontdekte zo'n 800 archiefstukken waaruit blijkt dat slavernij ook echt tot het Overijsselse verleden behoort. ,,Het doel? Dat het slavernijverleden tijdens het herdenkingsjaar in 2023 ook regionaal wordt herdacht.”

  1. Ribhouse Big Texas in Wanneperveen na coronasluiting weer open: ‘Ik heb liters alcohol ingeslagen’
    PREMIUM

    Ribhouse Big Texas in Wanneper­veen na coronaslui­ting weer open: ‘Ik heb liters alcohol ingeslagen’

    Noodgedwongen sloten Nader (47) en Farzaneh (48) Sadeghiapour half juli uit eigen beweging hun restaurant Ribhouse Big Texas in Wanneperveen nadat bij haar corona was vastgesteld. Hij bleek het ook te hebben, later bleek met hen nog tien inwoners. Nu, drie weken later, zijn ze weer open. ,,Ik heb liters alcohol ingeslagen en mondkapjes en handschoenen voor het personeel”, vertelt een opgeluchte Nader. ,,We zijn weer gezond en fit.”

Kop van Overijssel