De Dierenbescherming haalt verwaarloosde honden op bij een fokker in Lettele.
Volledig scherm
PREMIUM
De Dierenbescherming haalt verwaarloosde honden op bij een fokker in Lettele. © Dierenbescherming

Hulporganisatie boeren: ‘De menselijke kant achter dierenleed wordt vergeten, de nazorg schiet tekort’

Voor de derde keer in korte tijd dreigt een bedrijf in de regio aan de ketting te worden gelegd na constatering van ernstig dierenleed. De NVWA greep onlangs in bij een boer uit Steenwijkerland nadat inspecteurs 180 verwaarloosde koeien en schapen aantroffen. Volgens hulporganisatie Zorg om Boer en Tuinder laat de nazorg voor veehouders na dit soort ingrijpende acties te wensen over.

 1. Cynthia Schultz, lifestyleblogger, structuurjunkie én schrijfster van Wandellust: ‘Als ik wandel, lijkt het of alle stress verdampt’
  PREMIUM
  Interview

  Cynthia Schultz, lifestyle­blog­ger, structuur­jun­kie én schrijf­ster van Wandellust: ‘Als ik wandel, lijkt het of alle stress verdampt’

  Als kind vond ze het ‘verschrikkelijk’. En toen ze in het centrum van Zwolle woonde, was ze ‘extreem lui’. Maar sinds een jaar of zeven is lifestyleblogger Cynthia Schultz - voorheen beautyblogger Miss Lipgloss - verslaafd aan wandelen. Haar boek Wandellust, vol met Nederlandse wandelpracht, kwam deze week uit.
 2. Zieke dieren en schimmel in voer: 180 dieren afgevoerd bij boer uit Steenwijkerland
  Update

  Zieke dieren en schimmel in voer: 180 dieren afgevoerd bij boer uit Steenwij­ker­land

  Bij een boer uit de gemeente Steenwijkerland zijn onlangs ruim 100 koeien en 80 schapen afgevoerd. De dieren leefden onder erbarmelijke omstandigheden, aten beschimmeld voer en kampten met ontstekingen. Het Openbaar Ministerie start een strafrechtelijk onderzoek en eist dat de boerderij zes maanden op slot gaat. Het is de tweede keer in korte tijd dat een boer uit het gebied in opspraak raakt vanwege het verwaarlozen van vee. 

Kop van Overijssel