Volledig scherm
PREMIUM
De Dierenbescherming haalt verwaarloosde honden op bij een fokker in Lettele. © Dierenbescherming

Hulporganisatie boeren: ‘De menselijke kant achter dierenleed wordt vergeten, de nazorg schiet tekort’

Voor de derde keer in korte tijd dreigt een bedrijf in de regio aan de ketting te worden gelegd na constatering van ernstig dierenleed. De NVWA greep onlangs in bij een boer uit Steenwijkerland nadat inspecteurs 180 verwaarloosde koeien en schapen aantroffen. Volgens hulporganisatie Zorg om Boer en Tuinder laat de nazorg voor veehouders na dit soort ingrijpende acties te wensen over.

Hulporganisatie Zorg om Boer en Tuinder kent signalen van boeren die hun dieren houden onder erbarmelijke omstandigheden. ‘Schrijnend’, vindt coördinator Henk Slagman. Hij stelt dat bij de controles door de NVWA niet voldoende aandacht is voor het welzijn van de boer. ,,Die komt vervolgens in een ambtelijke molen terecht en raakt in een isolement. We hebben het idee dat de menselijke kant achter het dierenleed wordt vergeten.”

  1. Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperiode
    PREMIUM
    video & foto's

    Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperio­de

    Wat snakt Nederland, met de Kop van Overijssel voorop, naar een strenge winter. Een week matige tot strenge vorst, en er kan volop worden geschaatst op de grachten en meren. Maar de fraaie beelden van een langgerekt lint schaatsers tussen de weilanden en het wuivende riet zijn zo langzamerhand nostalgie. Schaatstoertochten worden niet meer verreden. De laatste keer is zeven jaar geleden. Er ontstaat gelijk chaos op de weg en het ijs. Maar wat als Koning Winter zich nu meldt? ,,We zijn er klaar voor’’, klinkt het uit verschillende monden.

Kop van Overijssel