Volledig scherm
PREMIUM
De Dierenbescherming haalt verwaarloosde honden op bij een fokker in Lettele. © Dierenbescherming

Hulporganisatie boeren: ‘De menselijke kant achter dierenleed wordt vergeten, de nazorg schiet tekort’

Voor de derde keer in korte tijd dreigt een bedrijf in de regio aan de ketting te worden gelegd na constatering van ernstig dierenleed. De NVWA greep onlangs in bij een boer uit Steenwijkerland nadat inspecteurs 180 verwaarloosde koeien en schapen aantroffen. Volgens hulporganisatie Zorg om Boer en Tuinder laat de nazorg voor veehouders na dit soort ingrijpende acties te wensen over.

Hulporganisatie Zorg om Boer en Tuinder kent signalen van boeren die hun dieren houden onder erbarmelijke omstandigheden. ‘Schrijnend’, vindt coördinator Henk Slagman. Hij stelt dat bij de controles door de NVWA niet voldoende aandacht is voor het welzijn van de boer. ,,Die komt vervolgens in een ambtelijke molen terecht en raakt in een isolement. We hebben het idee dat de menselijke kant achter het dierenleed wordt vergeten.”

  1. Stoere marinier Jordy (28) is dé corso-ontwerper in Vollenhove: 'Het moet emotie oproepen’
    video en Kaart

    Stoere marinier Jordy (28) is dé cor­so-ontwerper in Vollenhove: 'Het moet emotie oproepen’

    Jordy Winter zet nadrukkelijk zijn handtekening onder het bloemencorso dat zaterdagmiddag en -avond door de straten van Vollenhove trekt. Voor drie van de elf groepen heeft hij een praalwagen ontworpen: De Vereniging, waarvan hij lid is, Fulnaho en Twee Nijenhuizen. Daarnaast heeft hij met Marcel Santbergen een praalwagen getekend voor het corso in Lichtenvoorde, het oudste van ons land.

Kop van Overijssel