De politie heeft de brand in Wanneperveen onderzocht. Volgens de huurder van het hotel is op camerabeelden te zien hoe de brand is aangestoken.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie heeft de brand in Wanneperveen onderzocht. Volgens de huurder van het hotel is op camerabeelden te zien hoe de brand is aangestoken. © Martijn Bijzitter

Huurder afgebrand hotel Wanneperveen moest weg, ‘brandstichting op camera’

De huurder van het dinsdag afgebrande hotel in Wanneperveen hoorde een paar uur voor de brand dat ze het pand moest verlaten. De rechter legde ontruiming op in een conflict tussen de hypotheekhouders, de eigenaar en de huurder van de vroegere gasterij De Blauwe Hand.  Volgens de huurder is op camerabeelden te zien dat de brand is aangestoken.

3 reacties

 • frank strous

  1 maand geleden
  Henk hartog for president
 • henk hartog

  2 maanden geleden
  Raar verhaal. Dat vereist grondig onderzoek.. Straf op maat geven en laten boeten tot de laatste Cent
 • E Goedhart

  2 maanden geleden
  Is dat diezelfde Kerst Worst (...aparte naam wel...) die ook genoemd werd bij die miljoenenzwendel met dat vervalste schildetij van van Gogh? Die wel vaker "iets" heeft met de ondernemingen die hij heeft? Of is dit weer een andere?
 1. ‘Mama is dood en Jan heeft het gedaan’; hoe Zwolse Camila (32) na haar verscheurde jeugd op zoek ging naar antwoorden
  PREMIUM
  audio

  ‘Mama is dood en Jan heeft het gedaan’; hoe Zwolse Camila (32) na haar verscheur­de jeugd op zoek ging naar antwoorden

  Camila Da Silva Travassos (32) is een peuter als ze met haar moeder van Brazilië naar Nederland verhuist. Moeder Nilda begint in Steenwijk een nieuw leven met haar Nederlandse vriend Jan. Maar na een jaar is Nilda dood en zit Jan in de cel. Afgesneden van haar Braziliaanse wortels groeit Camila op in een pleeggezin, vol met vragen. Tot afgelopen jaar. Ze vindt antwoorden én familieleden. Maar dan slaat het noodlot opnieuw toe. Ditmaal in de gedaante van corona.

Kop van Overijssel