Volledig scherm
Brand De Pol Woldweg © Gerard Berendsen

Identiteit dode bij brand De Pol nog niet zeker

Er heeft forensisch onderzoek plaatsgevonden naar het gevonden stoffelijk overschot in de Pol. 

Het staat nog niet honderd procent vast dat het in het uitgebrande boerderijtje in De Pol gevonden stoffelijk overschot ook daadwerkelijk de bewoner is. Toch is de kans aanzienlijk omdat de man daar alleen woonde. “Maar via forensisch onderzoek moet worden vastgesteld wie de gevonden persoon is. Dan pas kunnen we het met zekerheid zeggen.”, zo laat een politiewoordvoerder weten.

Volledig scherm
De restanten van het door brand verwoeste boerderijtje worden aan het oog onttrokken door zwarte schermen. © cor van dalen

Maar de kans dat het bewoner Geerlof is, is levensgroot aanwezig. De brandweer liet bij het blussen al weten dat de bewoner werd vermist. Later in de ochtend, toen het veilig was om de puinhopen te betreden, werd er een stoffelijk overschot gevonden. Dat is weggehaald en overgebracht naar een forensisch laboratorium om de identiteit vast te stellen. Ook over de oorzaak van de brand, die het boerderijtje aan de Woldweg zaterdagmorgen volledig in de as legde, kan niets worden meegedeeld. Het onderzoek is nog bezig, is alles wat de politie kwijt wil.

Plastic
Twee dagen na de brand met de trieste afloop is het weer al even triest. In de druilerige regen wordt de afgebrande woning aan het zicht onttrokken door hekken met zwart plastic. Daarachter liggen de ingestorte muren. Veel is er niet over van het boerderijtje, dat de brandweer gecontroleerd liet uitbranden toen duidelijk werd dat er niets meer viel te redden.

Ondertussen blijft de bewoner van het pand een grote onbekende voor de buitenwereld. Hij heet Geerlof, woonde alleen in het huis aan de rand van het bos en leidde een zeer teruggetrokken bestaan, zo maakten mensenuit de omgeving afgelopen weekeinde duidelijk. Uit oogpunt van privacy kan een woordvoerder van de gemeente Steenwijkerland niet zeggen of de man familie heeft.

Kop van Overijssel