Volledig scherm
De JAR in Steenwijkerland zoekt jongeren die in het weekend van 15 en 16 september willen meewerken aan een documentaire over duurzaamheid. © JAR

'In de toekomst moet alles anders' in Steenwijkerland

'In de toekomst moet alles anders'. Die quote staat centraal in de documentaire, die de Jongeren Actie Raad (JAR) in Steenwijkerland gaat maken over duurzaamheid.

De JAR maakt de documentaire in opdracht van de gemeente Steenwijkerland en zoekt jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar, die in het weekend van 15 en 16 september mee willen werken aan de opnamen.

Telefoon

,,Het is de bedoeling met twaalf à vijftien jongeren te overnachten bij Recreatiecentrum de Eikenhof in Paasloo. Voor voldoende eten en drinken op de set wordt gezorgd hoor", zegt Kevin Mäkelburg van de actieraad.  ,,Beide dagen staan in het teken van duurzaamheid. Er wordt onder meer duurzaam ingekocht, duurzaam de telefoon opgeladen en duurzaam gedoucht."

Het duurzame verblijf van de jongeren bij De Eikenhof wordt gefilmd door Gido Krom producties. De hieruit voortkomende documentaire gaat deel uitmaken van een lespakket voor scholen, zowel in het basis- als voortgezet onderwijs, in Steenwijkerland. 

Wie geïnteresseerd is of meer informatie wil, kan mailen naar kevinm2710@gmail.com. Aan het documentaireweekend bij De Eikenhof zijn geen kosten verbonden.

Kop van Overijssel