Volledig scherm
De JAR in Steenwijkerland zoekt jongeren die in het weekend van 15 en 16 september willen meewerken aan een documentaire over duurzaamheid. © JAR

'In de toekomst moet alles anders' in Steenwijkerland

'In de toekomst moet alles anders'. Die quote staat centraal in de documentaire, die de Jongeren Actie Raad (JAR) in Steenwijkerland gaat maken over duurzaamheid.

De JAR maakt de documentaire in opdracht van de gemeente Steenwijkerland en zoekt jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar, die in het weekend van 15 en 16 september mee willen werken aan de opnamen.

Telefoon

,,Het is de bedoeling met twaalf à vijftien jongeren te overnachten bij Recreatiecentrum de Eikenhof in Paasloo. Voor voldoende eten en drinken op de set wordt gezorgd hoor", zegt Kevin Mäkelburg van de actieraad.  ,,Beide dagen staan in het teken van duurzaamheid. Er wordt onder meer duurzaam ingekocht, duurzaam de telefoon opgeladen en duurzaam gedoucht."

Het duurzame verblijf van de jongeren bij De Eikenhof wordt gefilmd door Gido Krom producties. De hieruit voortkomende documentaire gaat deel uitmaken van een lespakket voor scholen, zowel in het basis- als voortgezet onderwijs, in Steenwijkerland. 

Wie geïnteresseerd is of meer informatie wil, kan mailen naar kevinm2710@gmail.com. Aan het documentaireweekend bij De Eikenhof zijn geen kosten verbonden.

 1. Zelf plukken groeit als kool in de regio: ‘We zien sommige zelfplukkers jaar in - jaar uit terug komen’
  PREMIUM
  Video

  Zelf plukken groeit als kool in de regio: ‘We zien sommige zelfpluk­kers jaar in - jaar uit terug komen’

  Zelf ons maaltje fruit, groente of een bos bloemen van het veld plukken, het raakt steeds meer in. Fruittelers met zelfpluktuinen beleven hoogtijdagen nu bessenstruiken vol hangen met vruchten. Veldboeketten zijn al zo hot dat de supermarkt ze ook verkoopt, maar de echte bloemenliefhebber trekt liever zelf het veld in. Wie groente van eigen tuin wil, hoeft de schoffel niet meer ter hand te nemen. Een abonnement en je oogst je eigen bloemkool.
 2. Voor Kees Kist komen Marco Borsato, Sjaak Swart en Mario van der Ende met liefde naar Steenwijk
  PREMIUM
  video

  Voor Kees Kist komen Marco Borsato, Sjaak Swart en Mario van der Ende met liefde naar Steenwijk

  Voetballen doet Marco Borsato al jaren niet meer. Dus toen Kees Kist uit Steenwijk - de eerste Nederlander die ooit een Gouden Schoen kreeg - hem belde om de aftrap te doen bij het voetbaltoernooi tijdens de Kees Kist-dag in Steenwijk, sputterde de zanger wel even tegen. ,,Je hoeft alleen maar even tegen een bal te trappen’’, had Kist hem geantwoord. En voor zijn vriend streek Borsato dan toch over zijn hart.

Kop van Overijssel