Andre Otten met op de achtergrond palletblokjesfabriek IceBear.
Volledig scherm
PREMIUM
Andre Otten met op de achtergrond palletblokjesfabriek IceBear. © Wilbert Bijzitter

Inwoners van Steenwijk eisen onmiddellijke actie van lokale overheid vanwege vervuiling en geluidsoverlast IceBear-fabriek

Boze, gefrustreerde inwoners van Steenwijk dagen de gemeente Steenwijkerland voor de rechter als die niet binnen acht weken palletblokjesfabriek IceBear sluit. De gemoederen lopen de laatste weken steeds hoger op. Wethouder Bram Harmsma wist in 2018 al dat de fabriek flink wil groeien en een lid van de klachtencommissie trad recent af vanwege de enorme stress. ,,Het eist zijn tol.”

5 reacties

 • Ruud Breddels

  2 maanden geleden
  @joop vried, de groep omwonende is veel groter. Zelf woon ik in Tuk, en ook in Tuk hangt er een indringende houtstof lucht. Alsof je in een houtzagerij loopt. De meeste huizen in Tuk stonden al toen dit industrie terrein nog een ijsbaan was. Het is dus een stapel van gemeentelijke fouten en bedrijfskundige criminaliteit dat deze fabriek hier mag draaien. Afhankelijk van de wind kun je de geur ruiken tot in het centrum van Steenwijk.
 • joop vried

  2 maanden geleden
  De omwonenden in de woontorens hebben doelbewust gekozen om bij het industrieterrein te gaan,dus ook niet zeuren
 • HAM Boelens

  2 maanden geleden
  Stop met bomen te kappen voor dit soort fabrieken. Alleen maar ellende en niets goeds. De mensen die een kachel hebben en de buren ernaast hebben ook last van de kachels. Dus stoppen met heel die handel. Bij ons staat geen kromme boom meer. Oorzaak palletkachels.
 • Online De Stentor

  2 maanden geleden
  @ W. Kloppenburg: Hartelijk dank voor uw reactie en uw vraag. In deze zaak hebben verschillende mensen overlast gemeld. De meneer uit het artikel is een van de ondernemers óp het bedrijventerrein, wiens ondernemingen pal aan de fabriek van IceBear grenzen. Daarnaast is er een groep omwonenden die overlast ervaart, er staan namelijk vlak naast het bedrijventerrein verschillende woonwijken, waaronder bijvoorbeeld twee woontorens. Hartelijke groet, redactie De Stentor
 • W. Kloppenburg

  2 maanden geleden
  Waar wonen de klagers eigenlijk, dat bedrijf staat op een industrieterrein ?