Volledig scherm
© eigen foto

Kerstrondje in Oldemarkt verbindt

OLDEMARKT In september komen ze bij elkaar om het evenement aan te slingeren. Deze dagen zetten organisatie, deelnemers en vrijwilligers de laatste puntjes op de i. Zaterdag 17 december is het zevende Kerstrondje Oldemarkt.

Laagdrempelig, voor iedereen toegankelijk, verbindend en voor elk wat wils. Dat zijn enkele ingrediënten van het Kerstrondje Oldemarkt, dat zaterdag 17 december voor de zevende keer wordt gehouden.

De 'kerstgedachte' dat Kerstrondje Oldemarkt voor een ieder toegankelijk moet zijn, heeft de organisatie hoog in het vaandel. "En dan ook nog voor jong en oud. Er is echt voor een ieder wat wils. Daarnaast is het erg mooi dat het evenement zo verbindend werkt. Het brengt veel deelnemers en vrijwilligers op de been."

Met maar liefst 38 locaties, waar meer dan zestig deelnemers actief zijn, kan de naam Kerstrondje misschien beter worden veranderd in Kerstronde. Ook het buitengebied met Paasloo en IJsselham telt drie deelnemers.

Het programma biedt onder meer een trein- en tramroute, levende kerststal, treinbanen, een demonstratie met een figuurzaagmachine, een kijkje nemen in de brandweerkazerne, tal van (knutsel)workshops, open ateliers en galerieën, demonstraties en 'koekeloeren bij de buren'.

www.kerstrondjeoldemarkt.nl

Kerstrondje Oldemarkt is ook te volgen via Facebook en Twitter: #kerstoldemarkt.

Kop van Overijssel