Kinderen sparen sporthelden uit Steenwijk

video'Mevrouw, heeft u ook sportplaatjes?' Al het winkelend publiek wordt bij de Albert Heijn Van Etten in Steenwijk met hele lieve ogen aangekeken en aangesproken.

Supermarkteigenaar Teun van Etten heeft de sportplaatjesactie in samenwerking met de drie voetbalverenigingen, de volleybal-, korfbal- en hockeyclub in Steenwijk opgezet. Bij een tientje aan boodschappen wordt een zakje met plaatjes verstrekt. Van alle leden van de deelnemende sportclubs is er een plaatje.

De sportplaatjesactie leidt onder meer op de sociale media tot tal van vragen om plaatjes en ruilverzoeken. Maar ook bij de supermarkt in de wijk Oostermeenthe zelf wordt het winkelend publiek om plaatjes gevraagd.

Om dat enigszins in goede banen te leiden heeft eigenaar Van Etten buiten bij de deur een dranghek neergezet waar de jeugd achter moet blijven. Het beleid is streng. Plaatjesvragers mogen achter het hek staan, niet ervoor. De kinderen doen hun best zich hier aan te houden.

Volledig scherm
Sportplaatjes van helden uit Steenwijk. Die kunnen de kinderen in Steenwijk verzamelen. Video Wilbert Bijzitter. © Beeld uit video
  1. Stoere marinier Jordy (28) is dé corso-ontwerper in Vollenhove: 'Het moet emotie oproepen’
    video en Kaart

    Stoere marinier Jordy (28) is dé cor­so-ontwerper in Vollenhove: 'Het moet emotie oproepen’

    Jordy Winter zet nadrukkelijk zijn handtekening onder het bloemencorso dat zaterdagmiddag en -avond door de straten van Vollenhove trekt. Voor drie van de elf groepen heeft hij een praalwagen ontworpen: De Vereniging, waarvan hij lid is, Fulnaho en Twee Nijenhuizen. Daarnaast heeft hij met Marcel Santbergen een praalwagen getekend voor het corso in Lichtenvoorde, het oudste van ons land.

Kop van Overijssel