Koukleumende kletsnatte kitten valt uit boom bij Steenwijk, vlak voordat de brandweer het dier kan pakken

videoEen kitten heeft urenlang in de regen en de kou hoog in een boom vastgezeten in het gehucht Baars bij Steenwijk. Toen de brandweer het dier wilde pakken, viel het uit de boom. 

Gelukkig voor de jonge kat waren er de nodige omstanders bij, die kwamen kijken hoe de spuitgasten probeerden de pechvogel van een hoge tak te halen. De kat viel, maar werd opgevangen door de omstanders. Zo kwam het dier toch nog op z'n pootjes terecht. 

Het dier zat al sinds zaterdag in de boom. De eigenaren deden meerdere pogingen het dier te redden, maar tevergeefs. Ze besloten zondag de hulp van de brandweer in te roepen. 

De Steenwijker brandweer rukte uit met twee voertuigen. Toen de hoogwerker bijna bij de kat was viel deze uit de boom. Maar dus zonder grote gevolgen.

Volledig scherm
Kitten zit urenlang in boom bij Steenwijk. Brandweer rukt uit met twee voertuigen met hoogwerker om hem te redden © GinoPress B.V.
Volledig scherm
Brandweer probeerde de kitten met een hoogwerker te redden. © GinoPress B.V.
  1. Voor de beste droge worsten moet u voortaan naar Lantinga in Wanneperveen
    PREMIUM

    Voor de beste droge worsten moet u voortaan naar Lantinga in Wanneper­veen

    Met hun droge worsten, hun kant-en-klaarmaaltijden en hun hamsoorten gooiden de slagers en worstenmakers van Slagerij Lantinga uit Wanneperveen en Meppel zulke hoge ogen bij de Europese slagersvakwedstrijden van La Confrérie des Chevaliers du Goûte Andouille de Jargeau, dat ze zich nu Nationaal Kampioen van Nederland mogen noemen. ,,Het is de Champions League van de slagersvakwedstrijden", zegt een trotse Bert-Jan Lantinga, eigenaar van de slagerij.

Kop van Overijssel