Koukleumende kletsnatte kitten valt uit boom bij Steenwijk, vlak voordat de brandweer het dier kan pakken

videoEen kitten heeft urenlang in de regen en de kou hoog in een boom vastgezeten in het gehucht Baars bij Steenwijk. Toen de brandweer het dier wilde pakken, viel het uit de boom. 

Gelukkig voor de jonge kat waren er de nodige omstanders bij, die kwamen kijken hoe de spuitgasten probeerden de pechvogel van een hoge tak te halen. De kat viel, maar werd opgevangen door de omstanders. Zo kwam het dier toch nog op z'n pootjes terecht. 

Het dier zat al sinds zaterdag in de boom. De eigenaren deden meerdere pogingen het dier te redden, maar tevergeefs. Ze besloten zondag de hulp van de brandweer in te roepen. 

De Steenwijker brandweer rukte uit met twee voertuigen. Toen de hoogwerker bijna bij de kat was viel deze uit de boom. Maar dus zonder grote gevolgen.

Volledig scherm
Kitten zit urenlang in boom bij Steenwijk. Brandweer rukt uit met twee voertuigen met hoogwerker om hem te redden © GinoPress B.V.
Volledig scherm
Brandweer probeerde de kitten met een hoogwerker te redden. © GinoPress B.V.
  1. Chef-koks en de druk van Michelinsterren: ‘Daar moet je mee leren dealen’
    PREMIUM
    Video

    Chef-koks en de druk van Michelin­ster­ren: ‘Daar moet je mee leren dealen’

    Ineens trokken ze de stekker uit hun driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. Jacob Jan Boerma en zijn vrouw Kim Veldman kiezen voor hun gezin en andere, nieuwe culinaire uitdagingen. Is het koken op dit niveau inderdaad zo’n dief van een privéleven en de druk van de Michelinster te groot? Chef-koks Peter Gast (voorheen ’t Schultenhues in Zutphen) en Michel van der Kroft (’t Nonnetje in Harderwijk) vertellen over hoe zij werk en privé in balans houden. Of niet konden.

Kop van Overijssel