Volledig scherm
Het woensdagavond na sluitingstijd gestorte bankstel bij de kringloop. © Kringloopwinkel Steenwijk

Kringloop Steenwijk boos over storting bankstel

Het personeel van Kringloopwinkel Steenwijk in Tuk is verbolgen over een woensdagavond bij de kringloop gedumpt bankstel. ,,Het kost ons tijd en geld om dit bij de Rova te storten."

Met een oproep op Facebook hoopt bedrijfsleider Ineke de Jong de banksteldumper te achterhalen. Het gaat om een man die woensdagavond rond 20.00 uur met zijn 45 km-auto een versleten en kapot bankstel met aanhanger naar de kringloop heeft gebracht.

Boete

,,Als u dit 'vrachtje rommel' na sluitingstijd kunt storten, is het waarschijnlijk ook mogelijk om uw bankstel naar de Rova in Steenwijk te brengen", zo roept De Jong de storter op zich te melden. Volgens de bedrijfsleider rekent de Rova ongeveer 17 euro voor een bankstel. ,,Dat moeten wij ook betalen", aldus de bedrijfsleider. Die waarschuwt eveneens. ,,Een boete van toezicht en handhaving Steenwijkerland kost 110 euro plus bijkomende kosten."

Volledig scherm
Het kapotte bankstel. © Kringloopwinkel Steenwijk
  1. Gemor in Sint Jansklooster rond vernoeming schaatsheld Evert van Benthem
    PREMIUM
    video + poll

    Gemor in Sint Janskloos­ter rond vernoeming schaats­held Evert van Benthem

    Komt dat Evert van Benthemplein in Sint Jansklooster er nu wel of niet? Dat is de grote vraag na de publicatie in de Stentor van afgelopen zaterdag. De kans leek fors toegenomen nadat deze krant ontdekte dat er een ontsnappingsclausule zit in de gemeentelijke regelgeving, die verbiedt dat nog levende personen worden vernoemd. Maar er klinken nu ook andere geluiden in het dorp, waar de tweevoudig Elfstedentochtwinnaar tot zijn emigratie naar Canada, in 2000, woonde aan De Leeuwte.

Kop van Overijssel