Volledig scherm
Het woensdagavond na sluitingstijd gestorte bankstel bij de kringloop. © Kringloopwinkel Steenwijk

Kringloop Steenwijk boos over storting bankstel

Het personeel van Kringloopwinkel Steenwijk in Tuk is verbolgen over een woensdagavond bij de kringloop gedumpt bankstel. ,,Het kost ons tijd en geld om dit bij de Rova te storten."

Met een oproep op Facebook hoopt bedrijfsleider Ineke de Jong de banksteldumper te achterhalen. Het gaat om een man die woensdagavond rond 20.00 uur met zijn 45 km-auto een versleten en kapot bankstel met aanhanger naar de kringloop heeft gebracht.

Boete

,,Als u dit 'vrachtje rommel' na sluitingstijd kunt storten, is het waarschijnlijk ook mogelijk om uw bankstel naar de Rova in Steenwijk te brengen", zo roept De Jong de storter op zich te melden. Volgens de bedrijfsleider rekent de Rova ongeveer 17 euro voor een bankstel. ,,Dat moeten wij ook betalen", aldus de bedrijfsleider. Die waarschuwt eveneens. ,,Een boete van toezicht en handhaving Steenwijkerland kost 110 euro plus bijkomende kosten."

Volledig scherm
Het kapotte bankstel. © Kringloopwinkel Steenwijk
  1. Zelf plukken groeit als kool in de regio: ‘We zien sommige zelfplukkers jaar in - jaar uit terug komen’
    PREMIUM
    Video

    Zelf plukken groeit als kool in de regio: ‘We zien sommige zelfpluk­kers jaar in - jaar uit terug komen’

    Zelf ons maaltje fruit, groente of een bos bloemen van het veld plukken, het raakt steeds meer in. Fruittelers met zelfpluktuinen beleven hoogtijdagen nu bessenstruiken vol hangen met vruchten. Veldboeketten zijn al zo hot dat de supermarkt ze ook verkoopt, maar de echte bloemenliefhebber trekt liever zelf het veld in. Wie groente van eigen tuin wil, hoeft de schoffel niet meer ter hand te nemen. Een abonnement en je oogst je eigen bloemkool.

Kop van Overijssel