Volledig scherm
PREMIUM
Project Eeserwold bij Steenwijk werd ontwikkeld voor onder andere luxe vrijstaande woningen. Daar staan er nog maar een paar van. © Pedro Sluiter

‘Landgoed De Woldberg’ wil villawijk Eeserwold langs A32 bij Steenwijk redden

De gemeente Steenwijkerland en een nieuwe projectontwikkelaar Landgoed De Woldberg hebben vanmiddag een overeenkomst getekend, waarmee ze het project Eeserwold-Wonen glad willen strijken. In dat gebied ten noordoosten van Steenwijk en de A32 zouden al eerder zo'n 150 villa's worden gebouwd, maar 15 jaar na de start van het project staat de teller nog altijd maar op 11. ,,Nu zien we een kans om er toch een succes van te maken.”

Landgoed De Woldberg neemt daarmee het stokje over van ontwikkelaar Esborg, die zich terugtrekt uit het project Eeserwold-Wonen. Ook onder De Woldberg staan er nog altijd villa's ingetekend in het plangebied, hoewel die organisatie en de gemeente Steenwijkerland het nu 'duurzame woningen op ruime woonkavels noemt'. De leegte die er nu op Eeserwold is moet weldra opgevuld worden. ,,De economische omstandigheden zijn anders dan tien jaar geleden”, zegt Sytse Bouwer, samen met partner Margriet Bolink de drijvende kracht achter de nieuwe ontwikkelcombinatie. ,,Met elkaar, met de gemeente en met de huidige bewoners willen we het gebied aantrekkelijk maken om te wonen. We hebben er vertrouwen in dat dat lukt en zien dit als een kans om er een succes van te maken.”

  1. Lichtontwerpers laten Blokzijl stralen
    PREMIUM

    Lichtont­wer­pers laten Blokzijl stralen

    Of het nu een 300 meter hoge wolkenkrabber in Doha (Qatar), het Voorpoortplein in Vollenhove, de nieuwe showroom van autobedrijf Marco van Beek in Steenwijk of een object tijdens een internationaal lichtfestival is, Berlux Lichtarchitectuur uit Blokzijl zorgt voor passend licht. En deze maand lanceren Berry van Egten en Ellen Goulmy in hun eigen stadje Lights in Blokzijl, na Glow Eindhoven en het Amsterdam Light Festival het derde (internationale) lichtfestival in ons land.

Kop van Overijssel