Project Eeserwold bij Steenwijk werd ontwikkeld voor onder andere luxe vrijstaande woningen. Daar staan er nog maar een paar van.
Volledig scherm
PREMIUM
Project Eeserwold bij Steenwijk werd ontwikkeld voor onder andere luxe vrijstaande woningen. Daar staan er nog maar een paar van. © Pedro Sluiter

‘Landgoed De Woldberg’ wil villawijk Eeserwold langs A32 bij Steenwijk redden

De gemeente Steenwijkerland en een nieuwe projectontwikkelaar Landgoed De Woldberg hebben vanmiddag een overeenkomst getekend, waarmee ze het project Eeserwold-Wonen glad willen strijken. In dat gebied ten noordoosten van Steenwijk en de A32 zouden al eerder zo'n 150 villa's worden gebouwd, maar 15 jaar na de start van het project staat de teller nog altijd maar op 11. ,,Nu zien we een kans om er toch een succes van te maken.”

Landgoed De Woldberg neemt daarmee het stokje over van ontwikkelaar Esborg, die zich terugtrekt uit het project Eeserwold-Wonen. Ook onder De Woldberg staan er nog altijd villa's ingetekend in het plangebied, hoewel die organisatie en de gemeente Steenwijkerland het nu 'duurzame woningen op ruime woonkavels noemt'. De leegte die er nu op Eeserwold is moet weldra opgevuld worden. ,,De economische omstandigheden zijn anders dan tien jaar geleden”, zegt Sytse Bouwer, samen met partner Margriet Bolink de drijvende kracht achter de nieuwe ontwikkelcombinatie. ,,Met elkaar, met de gemeente en met de huidige bewoners willen we het gebied aantrekkelijk maken om te wonen. We hebben er vertrouwen in dat dat lukt en zien dit als een kans om er een succes van te maken.”

  1. Historisch binnenvaartschip lag twee jaar in Steenwijker haven, maar dat bleek illegaal: ‘Ik had wél toestemming’
    PREMIUM

    Historisch binnen­vaart­schip lag twee jaar in Steenwij­ker haven, maar dat bleek illegaal: ‘Ik had wél toestem­ming’

    Officieel is hij inwoner van Steenwijkerland, maar echt welkom voelt Piet van Schendel zich niet meer. De schipper en eigenaar van het historische binnenvaartschip Disponibel lag twee jaar lang met zijn schip in de haven van Steenwijk, maar moest ruim een maand geleden onder dwang de haven verlaten. Nu ligt hij met zijn schip in de Weerribben: ,,Ik ga waar de wind waait.”

Kop van Overijssel