Volledig scherm
De kramenmarkt in Oldemarkt met diverse spullen op gebied van textiel. Foto: Pedro Sluiter © Pedro Sluiter Foto

Liefhebbers van textielkunst ‘hoppen’ dit weekend door de Weerribben

Van het ene dorp naar het andere gaan liefhebbers van textielkunst dit weekend in De Weerribben. Daar wordt tot en met morgen het Textiel Festival Weerribben in de plaatsen Oldemarkt, Paasloo, Kalenberg en Ossenzijl gehouden.

De kunstroute kan per fiets of auto worden afgelegd. 

Het festival heeft tot doel textielkunstenaars een podium te bieden. Meer dan dertig exposanten doen mee. Ook is er een textielmarkt, worden er meerdere workshops en demonstraties gegeven, en kan het publiek kijken bij modeshows. 

Een aantal kunstenaars en textiel-groepen doet ook mee aan de buitententoonstelling in het buitencentrum De Weerribben van Staatsbosbeheer in Ossenzijl. Die is ook nog na dit 'textiel-weekend’ te zien.

  1. Zelf plukken groeit als kool in de regio: ‘We zien sommige zelfplukkers jaar in - jaar uit terug komen’
    PREMIUM
    Video

    Zelf plukken groeit als kool in de regio: ‘We zien sommige zelfpluk­kers jaar in - jaar uit terug komen’

    Zelf ons maaltje fruit, groente of een bos bloemen van het veld plukken, het raakt steeds meer in. Fruittelers met zelfpluktuinen beleven hoogtijdagen nu bessenstruiken vol hangen met vruchten. Veldboeketten zijn al zo hot dat de supermarkt ze ook verkoopt, maar de echte bloemenliefhebber trekt liever zelf het veld in. Wie groente van eigen tuin wil, hoeft de schoffel niet meer ter hand te nemen. Een abonnement en je oogst je eigen bloemkool.

Kop van Overijssel