Volledig scherm
3D illustratie van de longen.

Longpunt Steenwijkerland vijfde in provincie Overijssel

Steenwijk In navolging van onder meer Zwolle en Hardenberg wordt donderdag in Steenwijk het Longpunt Steenwijkerland geopend.

Deze vijfde Overijsselse locatie voor het informeren van mensen met een longziekte, partners, andere familie of mantelzorgers krijgt in Steenwijk onderdak in kerkelijk centrum De Klincke aan de Kerkstraat.

Het Longpunt is een initiatief van het Longfonds (voorheen Astma Fonds), Isala Diaconessenhuis, zorggroep Oude en Nieuwe Land, het Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland en Mediq Apotheken. Volgens Elly Beens kunnen patiënten in het Longpunt vooral antwoord krijgen op hun vragen. "Natuurlijk is er al begeleiding door de huisarts of specialist. Maar omgaan met een vaak chronische aandoening omvat meer. Hoe richt je je leven als longpatiënt zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen zijn er en bij welke instanties kan ik aankloppen. Hoe zijn de ervaringen van anderen met een bepaalde medicatie," legt Beens uit. Vier keer per jaar worden in De Klincke bijeenkomsten gehouden met actuele informatie en praktische tips. Op 18 oktober opent ook in Meppel een Longpunt de deur.

www.drenthe.longfonds.nl.

Kop van Overijssel