De doorgang van station Steenwijk ‘heeft nu feitelijk niets’, zei wethouder Bram Harmsma in juni nog. Gaat een bibliotheeklocatie straks leven in de brouwerij brengen?
Volledig scherm
PREMIUM
De doorgang van station Steenwijk ‘heeft nu feitelijk niets’, zei wethouder Bram Harmsma in juni nog. Gaat een bibliotheeklocatie straks leven in de brouwerij brengen? © archief/Pedro Sluiter

Make-over station Steenwijk: gemeente zet in op bibliotheeklocatie (en dit gaat er nog meer gebeuren)

VIDEO + POLLDe gemeente Steenwijkerland onderzoekt of de bibliotheek Kop van Overijssel een locatie kan krijgen in het station in Steenwijk. Dat is het meest opvallende onderdeel in de bijgewerkte  plannen voor het station, dat vanaf 2022 een flinke opknapbeurt moet krijgen.

  1. Busvervoer Groningen en Drenthe wordt komende jaren flink schoner door nieuwe voertuigen

    Busvervoer Groningen en Drenthe wordt komende jaren flink schoner door nieuwe voertuigen

    Vervoersbedrijf Qbuzz gaat maximaal 158 nieuwe elektrische bussen aanschaffen voor het openbaar vervoer in Groningen en Drenthe. Tussen 2024 en 2026 gaan die bussen vervangen die op een specifiek soort hernieuwbare diesel rijden, laat het bedrijf weten. Volgens Qbuzz rijdt als de vervangingsoperatie is afgerond 90 procent van de bussen in de twee noordelijke provincies zonder uitstoot van schadelijke stoffen.
    Meppel