De in brand gestoken auto in Steenwijk in mei 2018. De brandstichter bleek de eigenaar zelf te zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
De in brand gestoken auto in Steenwijk in mei 2018. De brandstichter bleek de eigenaar zelf te zijn. © Herman van Oost

Man (40) uit Steenwijk verzon overval en stak eigen auto in brand om van schulden af te komen

In één klap m'n schulden aflossen door een flinke smak geld van de verzekering te krijgen: dat plan werd bedacht door een 40-jarige man uit Steenwijk. Hij verzon een overval en stak zijn eigen auto in brand. Maar in plaats van een vergoeding houdt hij er nu een taakstraf aan over.

De politie nam de zaak hoog op toen de 40-jarige Steenwijker op 13 mei 2018 vertelde slachtoffer te zijn geworden van diefstal met geweld. Hij zou zijn klemgereden en overmeesterd door mannen met maskers op, die hem geld afhandig maakten en vervolgens zijn auto in brand staken, terwijl hij in het voertuig zat. Maar het verhaal zat achteraf anders in elkaar dan het ‘slachtoffer’ de politie voorhield. 

  1. Naast de hoon over drukte in Giethoorn krijgt burgemeester Bats ook veel steunbetuigingen
    PREMIUM

    Naast de hoon over drukte in Giethoorn krijgt burgemees­ter Bats ook veel steunbetui­gin­gen

    Een flink aantal inwoners van Giethoorn mag, op social media, van mening zijn dat het afgelopen zondag rustig was in het waterdorp, burgemeester Rob Bats zegt toch heel andere signalen te hebben gekregen. De berichten die hem bereikten, én wat de sinds enige tijd in Giethoorn woonachtige burgemeester met eigen ogen heeft gezien, rechtvaardigen volgens hem het afkondigen van een vaarverbod.

Kop van Overijssel