Volledig scherm
2016-09-15 15:24:42 ROTTERDAM - Vrouwe Justitia. ANP LEX VAN LIESHOUT © ANP XTRA

Man veroordeeld voor mishandeling zoon in Vollenhove

In het corrigeren van zijn 11-jarige zoon ging een vader uit Vollenhove over de schreef. Zijn zoon hield er blauwe plekken aan over. De man kreeg een voorwaardelijke taakstraf van 90 uur.

Dat bleek gisteren uit het vonnis van de rechtbank in Zwolle. De 40-jarige Jeroen B. toonde zich twee weken tegenover de rechters schuldbewust. Eerder zag hij het gebeuren nog als een 'corrigerende tik'. Op 22 maart vorig jaar hoorde hij via zijn ex-vrouw dat zijn zoon zich weer had misdragen op school. Hij haalde zijn zoon op die in Vollenhove aan een slootkant aan het spelen was. Hij drukte de jongen in de sloot en zette hem thuis buiten onder een koude waterstraal uit de tuinslang. Vervolgens moest hij op zijn fiets in zijn onderbroek naar het nabijgelegen huis van zijn moeder. Zijn zoons gaven aan dat het niet de eerste keer was dat er klappen vielen.

Tegen B. was een taakstraf van 90 uur waarvan 60 uur voorwaardelijk geëist. De rechters zijn er van overtuigd dat B. de wens heeft de band met zijn zoons te herstellen. Dat maakt dat men de kans op herhaling als klein inschat. Daarom volstaat de rechtbank met het opleggen van alleen een voorwaardelijke straf.

  1. Zelf plukken groeit als kool in de regio: ‘We zien sommige zelfplukkers jaar in - jaar uit terug komen’
    PREMIUM
    Video

    Zelf plukken groeit als kool in de regio: ‘We zien sommige zelfpluk­kers jaar in - jaar uit terug komen’

    Zelf ons maaltje fruit, groente of een bos bloemen van het veld plukken, het raakt steeds meer in. Fruittelers met zelfpluktuinen beleven hoogtijdagen nu bessenstruiken vol hangen met vruchten. Veldboeketten zijn al zo hot dat de supermarkt ze ook verkoopt, maar de echte bloemenliefhebber trekt liever zelf het veld in. Wie groente van eigen tuin wil, hoeft de schoffel niet meer ter hand te nemen. Een abonnement en je oogst je eigen bloemkool.

Kop van Overijssel