Deze boot werd afgelopen week gestolen in Wanneperveen.
Volledig scherm
Deze boot werd afgelopen week gestolen in Wanneperveen. © Politie Steenwijkerland

Meterslange boot gejat in jachthaven Wanneperveen

Een boot met de naam ‘The Free' is afgelopen week gestolen in een jachthaven in Wanneperveen. Van de boot ontbreekt sindsdien ieder spoor.

 1. Plannen voor bus 20 roepen verzet op in Steenwijk, Oostermeenthe mogelijk overgeslagen
  PREMIUM

  Plannen voor bus 20 roepen verzet op in Steenwijk, Oostermeen­the mogelijk overgesla­gen

  Buslijn 20 van Assen naar Meppel wordt in Steenwijk volgend jaar mogelijk ingekort. Het OV-bureau Groningen Drenthe wil bus 20 niet meer door Oostermeenthe laten rijden, om tijd te winnen en een nieuwe wijk in Meppel te bedienen. Volgens het bureau levert dat reizigers in Steenwijk geen noemenswaardige problemen op. De gemeente Steenwijkerland ziet dat anders: ,,We willen niet dat de reizigers in de kou komen te staan.”
 2. Bedrijfsleidster vermoedt dat roemrucht hotel in Wanneperveen in brand is gestoken: ‘Ik heb de politie al eerder gewaarschuwd’
  PREMIUM
  Video

  Bedrijfs­leid­ster vermoedt dat roemrucht hotel in Wanneper­veen in brand is gestoken: ‘Ik heb de politie al eerder gewaar­schuwd’

  Bij de grote brand die vannacht voormalige hotel De Blauwe Hand in Wanneperveen in de as heeft gelegd, zijn zeven arbeidsmigranten met de schrik vrijgekomen. Onder hen de Griek Sampri (32), die werkt op een scheepswerf in Meppel: ,,Opeens zagen we overal vuur.” Het zou de bedrijfsleidster niet verbazen als er sprake is van brandstichting. Naar eigen zeggen waarschuwde ze politie dat dit kon gebeuren.
 3. Drie otterlessen in Steenwijkerland van Auke en Ingrid in hun ottermobiel: ‘Er is zoveel te vertellen’
  PREMIUM

  Drie otterles­sen in Steenwij­ker­land van Auke en Ingrid in hun ottermo­biel: ‘Er is zoveel te vertellen’

  In 2021, het jaar van de otter, mag dit dier wel wat extra aandacht krijgen, vindt de leiding van park Weerribben-Wieden, alsmede Auke Kuiper en Ingrid Jansen van otteropvang Rietnymf. Het stel scheurt met hun ottermobiel naar basisscholen in Steenwijkerland. De Stentor nam plaats in de schoolbanken bij OBS De Driesprong in Eesveen en noteerde drie belangrijke lessen.

Kop van Overijssel