Volledig scherm
PREMIUM
Dit fietspad bij Kalenberg staat op de nominatie om verbeterd te worden. © Wilbert Bijzitter

Miljoenen voor fietspaden Steenwijkerland om toerist verder te laten kijken dan alleen Giethoorn: iedere meter kost 147 euro

De gemeente Steenwijkerland en de provincie trekken de komende jaren zo'n 4,8 miljoen euro uit om twaalf fietspaden in de Kop van Overijssel aan te pakken en de Steenwijkerweg bij Willemsoord her in te richten. Doel ervan is om de massale toeristenstroom naar vooral Giethoorn beter te verspreiden over de gemeente en de regio. Er zit echter nog wel een addertje onder het gras: PFAS.

Met de aanpak van de twaalf fietspaden willen zowel de gemeente Steenwijkerland als de provincie Overijssel de toerist die het vooral op Giethoorn gemunt heeft ook laten genieten van al het andere fraais dat de Kop te bieden heeft. Zo komen er vanaf het grachtendorp gezien betere verbindingen met onder meer Kalenberg, de Otterskooi bij Dwarsgracht, Wanneperveen en Belt-Schutsloot. En vanaf Willemsoord wordt naast de verbetering van de fietsverbinding die naar Wolvega leidt ook de Steenwijkerweg heringericht. Met 1,6 miljoen euro verreweg de duurste operatie binnen het totaalproject. Al met al kost de totale herinrichting 4,8 miljoen euro, waarbij 32.500 meter fietspad wordt aangepakt. Dat komt weer neer op zo'n 147 euro per meter.

  1. Lichtontwerpers laten Blokzijl stralen
    PREMIUM

    Lichtont­wer­pers laten Blokzijl stralen

    Of het nu een 300 meter hoge wolkenkrabber in Doha (Qatar), het Voorpoortplein in Vollenhove, de nieuwe showroom van autobedrijf Marco van Beek in Steenwijk of een object tijdens een internationaal lichtfestival is, Berlux Lichtarchitectuur uit Blokzijl zorgt voor passend licht. En deze maand lanceren Berry van Egten en Ellen Goulmy in hun eigen stadje Lights in Blokzijl, na Glow Eindhoven en het Amsterdam Light Festival het derde (internationale) lichtfestival in ons land.

Kop van Overijssel