Miranda uit Steenwijk heeft dé oplossing voor vuurwerkangst van haar honden: een sjaal

videoEen eenvoudige sjaal. Meer is het niet. Maar voor de hondjes van Miranda Rusthoven uit Steenwijk is het dé oplossing tegen de stress van al het knalvuurwerk deze dagen. 

,,Sinds drie jaar baker ik na de kerst de honden in. Daardoor worden ze veel rustiger’’, stelt de Steenwijkse. ,,Eerder heb ik ook wel eens medicijnen geprobeerd, maar daar werden de honden wel heel erg rustig van.’’ 

Via social media deelt Miranda haar idee, dat door veel hondeneigenaren verder wordt verspreid. ,,Best wel veel mensen doen het ook al of willen het gaan doen.’’

Ook jouw hond inbakeren? In onderstaande Facebookpost voegde Miranda een afbeelding toe waarop staat uitgelegd hoe je dit kunt doen.

Volledig scherm
Miranda laat zien hoe ze een van haar hondjes inbakert. © Wilbert Bijzitter
  1. Wat is 2,5 op de schaal van Richter? In Eesveen vrezen ze het
    PREMIUM
    Vraag bij het nieuws

    Wat is 2,5 op de schaal van Richter? In Eesveen vrezen ze het

    Een legendarisch optreden van de Amerikaanse rockband Rage Against The Machine op Pinkpop zorgde in 1994 voor een aardbeving van 1 op de schaal van Richter. Deze week werd duidelijk dat Eesveen, in de Kop van Overijssel, door gaswinning trillingen met een magnitude - de manier om kracht van bevingen uit te drukken - van 2,5 mag verwachten. Maar wat is dat nu eigenlijk, en wat merk je van 2,5 op de schaal van Charles Francis Richter?

Kop van Overijssel