Tarwe wordt vermalen in de Monnikenmolen in Sint Jansklooster tot volkoren tarwemeel. Daar bakt bakker Pieter Houtsma uit Vollenhove 'Polderbrood' van.
Volledig scherm
PREMIUM
Tarwe wordt vermalen in de Monnikenmolen in Sint Jansklooster tot volkoren tarwemeel. Daar bakt bakker Pieter Houtsma uit Vollenhove 'Polderbrood' van. © Wilbert Bijzitter

Monnikenmolen in Sint Jansklooster maalt Marknesser tarwe voor Venoos Puur Polder Brood

Elfhonderd kilo volkoren tarwemeel maalden de molenaars onder leiding van molenaar Johan Brinkman vanochtend in de Monnikenmolen in Sint Jansklooster van de granen van akkerbouwer Peter Holster uit Marknesse. Bakker Pieter Houtsma in Vollenhoven bakt er ‘Puur Polder Brood’ van. Van akker, naar molen, naar bakker. ,,Zoals het ooit bedoeld was.”

 1. Man vreest voor zijn huis na stelen blikjes fris bij Coop in Steenwijk: ‘Hij is bang het te verliezen’
  PREMIUM
  Kamps doet recht

  Man vreest voor zijn huis na stelen blikjes fris bij Coop in Steenwijk: ‘Hij is bang het te verliezen’

  Op zolder liggen nog de plintjes die ik ongeveer vijftien jaar geleden in de kinderkamer van mijn jongste zou bevestigen. Ik moest er ineens aan denken toen ik naar de Zwolse rechtbank liep. Waar ooit ziekenhuis De Weezenlanden stond, staan nu mooie grachtenpandjes. Ze zijn helemaal af. Alleen bij de nummers 25, 25a, 25b, 26, 27 en 27a hebben ze de huisnummers nog niet naast de juiste voordeurbel gehangen. De bordjes staan voor het raam, leunen tegen het vensterglas. Uitstel? Afstel?
 1. Buurt geschrokken om doodgeslagen man (73)
  Play

  Buurt geschrok­ken om doodgesla­gen man (73)

 2. Bijna helft van de ouderen gaat eenzame kerst tegemoet
  Play

  Bijna helft van de ouderen gaat eenzame kerst tegemoet

Kop van Overijssel