Volledig scherm
PREMIUM
De Noorderschool in Giethoorn. (archiefbeeld) © Wilbert Bijzitter

Nieuwe fusieschool Giethoorn is nog steeds het plan, maar niemand weet wanneer ie komt

Het was een ‘constructief gesprek’ tussen de Stichting Op Kop en de gemeente Steenwijkerland over de nieuwe fusieschool in Giethoorn, melden beide partijen verheugd. Maar een concrete datum voor de start van de bouw ligt er desondanks niet.

Het plan voor één nieuwe school aan de Beulakerweg waarin de Noorderschool en de Zuiderbasisschool opgaan werd afgelopen zomer door de gemeenteraad goedgekeurd. Omdat de bouwkosten enorm zijn gestegen en niet meer binnen het budget van in totaal 2,7 miljoen euro passen, moest achterliggende scholenstichting Op Kop met een nieuw ontwerp komen die wel in het budget zou passen. Daarover ging de stichting donderdag met de gemeente in gesprek. 

  1. Wat is 2,5 op de schaal van Richter? In Eesveen vrezen ze het
    PREMIUM
    Vraag bij het nieuws

    Wat is 2,5 op de schaal van Richter? In Eesveen vrezen ze het

    Een legendarisch optreden van de Amerikaanse rockband Rage Against The Machine op Pinkpop zorgde in 1994 voor een aardbeving van 1 op de schaal van Richter. Deze week werd duidelijk dat Eesveen, in de Kop van Overijssel, door gaswinning trillingen met een magnitude - de manier om kracht van bevingen uit te drukken - van 2,5 mag verwachten. Maar wat is dat nu eigenlijk, en wat merk je van 2,5 op de schaal van Charles Francis Richter?

Kop van Overijssel