De plek aan de Zomerdijk in Wanneperveen waar het zonnepark moet komen.
Volledig scherm
PREMIUM
De plek aan de Zomerdijk in Wanneperveen waar het zonnepark moet komen. © Wilbert Bijzitter

Ondanks bezwaren is gemeenteraad voor komst zonnepark in Wanneperveen

De komst van het zonnepark aan de Zomerdijk in Wanneperveen is een stap dichterbij. De gemeenteraad van Steenwijkerland gaf woensdagavond een verklaring van geen bedenkingen af voor de komst van het 43 hectare grote park. 

1 reactie

 • Yvonne Veld

  3 weken geleden
  Gemeenten zitten er voor de burgers maar hebben geen oren naar diens stemgeluid en diens belangen en zo wordt hun zin er regelmatig simpelweg doorgedrukt (lees: de burgers door de strot geduwd).
 1. Het bakelieten theelichtje
  GASTSCHRIJVERS

  Het bakelieten theelicht­je

  Voor mij op tafel in het Repair Café waar ik vrijwilliger ben, staat een theelichtje van wel zestig jaar oud. Het is klein met bovenop een verwarmingselementje met een bakelieten knopje om hem aan of uit te zetten. Het viel me op dat er een modern snoer aan zat. Er was dus al eerder aan ‘gesleuteld’. De man en vrouw die het theelichtje hadden meegebracht, schatte ik op ongeveer zeventig jaar oud. De vrouw vertelde dat haar man enkele dagen geleden een nieuw snoer aan het theelichtje had gemaakt, omdat het oude snoer helemaal open lag. Sinds die tijd haperde het ding en er was al eens kortsluiting geweest. Ik keek naar haar echtgenoot die ongemakkelijk heen en weer schoof. Ik ging met het theelichtje aan de slag. Met drie simpele schroefjes was het gemakkelijk open te maken. Dat is het voordeel van een oud apparaat. Simpel te demonteren.
 1. Video van de Dag | Plons! Honkbalfan bemachtigt bal op unieke manier
  Play

  Video van de Dag | Plons! Honkbalfan bemachtigt bal op unieke manier

  10 mei
 2. Vrouw PSV'er Zahavi bedreigd met vuurwapen bij overval
  Play

  Vrouw PSV'er Zahavi bedreigd met vuurwapen bij overval

Kop van Overijssel