Volledig scherm
Een woning in Groningen wordt door de politie onderzocht. © GinoPress

Onderzoek in woning Groningen vanwege moord op Halil Erol

Een woning in Groningen wordt momenteel door de politie Oost-Nederland doorzocht in verband met de in 2010 vermoorde Halil Erol uit Steenwijk.

Agenten doen in een woning aan de Doornbosheerd forensisch onderzoek naar sporen die mogelijk kunnen helpen in de zaak. De politie benadrukt dat de huidige bewoners niets met de zaak te maken hebben.

Doorbraak

Afgelopen weekeinde was er sprake van een doorbraak in de moordzaak. Een 39-jarige vrouw werd in Groningen aangehouden vanwege betrokkenheid bij de moord op Erol. De Steenwijker werd op 34-jarige leeftijd vermoord.

Erol werd in februari 2010 als vermist opgegeven. De auto van de van oorsprong Turkse Erol werd in maart zonder kentekenplaten brandend aangetroffen in het Groningse Haren. In juni werden in het buitengebied van Steenwijk zijn armen en benen in een zak aangetroffen. In 2013 werden op meerdere plekken in Nederland nog meer lichaamsdelen van hem gevonden.

Nieuwe informatie

Een man zat in 2014 enige tijd vast voor betrokkenheid bij de dood van Erol, maar werd weer vrijgelaten. Het onderzoek zat daarna op slot, maar werd weer opgepakt nadat er bij de politie nieuwe informatie was aangeleverd. Daarop kon de 39-jarige vrouw worden aangehouden. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

In 2010 is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die tot de oplossing leidt. De beloning is nog steeds beschikbaar.

Kop van Overijssel