Volledig scherm
© PR

Onderzoek zonnepark Woldmeentherand in Steenwijk opgeschort

STEENWIJK - Zolang Steenwijkerland nog geen regels heeft voor zonneparken wordt de voorbereiding voor zo'n park op de Woldmeentherand in de wacht gezet.

Het college van Steenwijkerland gaat in de eerste helft van 2017 een beleidskader ontwikkelen voor zonneparken in de gemeente Steenwijkerland. In afwachting van dit beleidskader worden de voorbereidingen voor een zonnepark op de Woldmeentherand in Steenwijk opgeschort.

Huiswerk voor Steenwijkerlands college, na een deze week unaniem aanvaarde motie van de ChristenUnie, PvdA en D66. Met de raadsbrede instemming krijgt het college de opdracht in het beleidskader aandacht te besteden besteed aan (on)mogelijke locaties, richtlijnen voor landschappelijke inpassing per landschapstype, planologische instrumenten en de rolverdeling van betrokken partijen.

Al voor de motie onder aanvoering van de ChristenUnie werd aanvaard, zegde wethouder Bert Dedden toe het onderzoek naar een zonnepark op de Woldmeentherand te parkeren. Dedden refereerde aan het energieproject met zeshonderd zonnepanelen in Dwarsgracht en Jonen. "Fantastisch, laat dat een voorbeeld zijn."

Kop van Overijssel