Het stukje weiland (waar de witte caravan op staat) in Eesveen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het stukje weiland (waar de witte caravan op staat) in Eesveen. © Wilbert Bijzitter (bewerking: de Stentor)

Op dit terrein in Eesveen van raadslid Elgersma komen tiny houses: ‘Ik wil erf openstellen, maar buren willen rust houden’

Een klein weiland, tussen de bomen en het andere groen. Op deze plek, aan de Braamweg in Eesveen, moeten drie tot vijf tiny houses verrijzen. Op het terrein waar raadslid Emmy Elgersma woont. Ze wil daarmee mensen die ‘omhoog zitten’ een handje helpen. Maar niet elke buurtbewoner is daar blij mee.

12 reacties

 • F Hopster

  3 maanden geleden
  Jaren in een salon wagen gewoond in de wegenbouw. Heerlijk wonen. Wil zo terug.
 • A.G. de Jong

  3 maanden geleden
  Ik moet altijd wat lachen als er wat idyllisch wordt gedaan over wonen in die ‘Tiny houses’. Eigenlijk zijn het ordinaire containerwoningen, en om daar in te wonen is een vorm van armoede. Het is meer iets voor mensen die geen normale woning kunnen vinden die ze kunnen betalen. Voor jongeren misschien leuk voor eventjes, maar ik kan me niet voorstellen dat je daar de rest van je leven in wilt blijven wonen. En zeker niet als je kinderen hebt!
 • J Meinen

  3 maanden geleden
  Mooi plan. Direct uitvoeren. Altijd geklaag door omwonenden. Vaak bezwaren op zaken die niet bestaan of voor zullen komen. Er zouden meer van dit soort projecten moeten komen. Waarom ook niet voor langer dan 10 jaar? Er moeten woningen komen. wij, 2 personen, willen best onze grote woning verkopen aan een gezin maar er is niets kleiners en betaalbaarders te vinden. Tevens kan het voor boeren een leuke bron van inkomsten zijn als men een paar kleine huisjes kan neerzetten.
 • A Merceib

  3 maanden geleden
  Een gemiddeld tiny house waar je je fiets niet in wilt stallen kost 75.000 euro. Zeg maar een onbewoonbare container van hout. Ik heb er diverse bekeken. Een zeer luxe kunstof chalet met HR cv, dubbel glas, onderhoudvrije buitenwanden, deuren en kozijnen heb je al voor 55.000 euro, inclusief twee slaapkamers, zolder en badkamer. Maar daar mag je van Den Haag niet permanent in wonen, wel in zo' n aftanse kippenhok.
 • P Schievink

  3 maanden geleden
  Omdat het d66 raadslid is het "foute" partij?. Ik ben geen D66 stemmer maar partij al dan niet met ". " Fout noemen kan alleen door een "fout" persoon gedaan worden. Er zijn andere partijen waar je, je meer zorgen om moet maken