Harry Boxum (l), Koene Beugelink en Albert Westerbeek houden samen de tuin van de Clemenskerk netjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Harry Boxum (l), Koene Beugelink en Albert Westerbeek houden samen de tuin van de Clemenskerk netjes. © Eelco Kuiken

Op Gods gazon mag Fikkie niet poepen en toch gebeurt dat in Steenwijk

De drie heren die elke maandagmiddag de tuin van de Sint-Clemenskerk in Steenwijk bijhouden, zullen er niemand om veroordelen, maar netjes vinden ze het niet. Elke week moeten ze minstens tien hondendrollen opruimen.

 1. STAPS in Steenwijk kan, als het mag, paarden weer vervoeren naar manege
  PREMIUM

  STAPS in Steenwijk kan, als het mag, paarden weer vervoeren naar manege

  Een crowdfundingsactie van de Stichting Aangepast Paardrijden Steenwijk en omgeving (STAPS) is afgelopen maand succesvol verlopen. Binnen een paar weken tijd is 2500 euro opgehaald, waardoor het vervoer van paarden voor mensen met een beperking kan plaatsvinden. De stichting is daar uiteraard blij mee, maar wacht nog wel op versoepelingen rond de coronaregels, zodat de rijlessen ook weer écht kunnen beginnen.
 2. Het bakelieten theelichtje
  GASTSCHRIJVERS

  Het bakelieten theelicht­je

  Voor mij op tafel in het Repair Café waar ik vrijwilliger ben, staat een theelichtje van wel zestig jaar oud. Het is klein met bovenop een verwarmingselementje met een bakelieten knopje om hem aan of uit te zetten. Het viel me op dat er een modern snoer aan zat. Er was dus al eerder aan ‘gesleuteld’. De man en vrouw die het theelichtje hadden meegebracht, schatte ik op ongeveer zeventig jaar oud. De vrouw vertelde dat haar man enkele dagen geleden een nieuw snoer aan het theelichtje had gemaakt, omdat het oude snoer helemaal open lag. Sinds die tijd haperde het ding en er was al eens kortsluiting geweest. Ik keek naar haar echtgenoot die ongemakkelijk heen en weer schoof. Ik ging met het theelichtje aan de slag. Met drie simpele schroefjes was het gemakkelijk open te maken. Dat is het voordeel van een oud apparaat. Simpel te demonteren.
 1. 50Plus verdwijnt uit Tweede Kamer: Den Haan stapt op en neemt zetel mee
  Play

  50Plus verdwijnt uit Tweede Kamer: Den Haan stapt op en neemt zetel mee

 2. AH-bezorgers horen ‘open de kluis!’ en vrezen woningoverval
  Play

  AH-bezorgers horen ‘open de kluis!’ en vrezen woningover­val

Kop van Overijssel