Volledig scherm
PREMIUM
Het gezin Van Hemmen uit Steenwijk is al behoorlijk levendig, maar toch is er vaak een plekje vrij voor een pleegkind. © Wilbert Bijzitter

Oproep: Pleegouders gezocht in de Kop van Overijssel

Met een informatieavond willen Trias en de gemeente Steenwijkerland extra pleegouders werven. ,,Het kan enorm waardevol zijn.''

Pleegouder word je niet zomaar. De gedachte 'om iets voor een ander te betekenen' speelde al jaren door hun hoofd, voordat Sietze en Diane van Hemmen (allebei 43) er vol voor gingen. Samen met hun gezin, want de drie eigen kinderen hebben een doorslaggevende stem.

 1. Zweten in sluis bij Wanneperveen: ‘De vrouw krijgt altijd de schuld als het misgaat’
  PREMIUM
  VIDEO

  Zweten in sluis bij Wanneper­veen: ‘De vrouw krijgt altijd de schuld als het misgaat’

  Met horten en stoten varen dit weekend honderden zeilboten, motorjachten en sloepjes door de overvolle Beukerssluis bij Wanneperveen. Op zoek naar verkoeling op het water. Het zweet breekt menig schipper uit wanneer de sluis in het vizier ligt. En daar is dan sluiswachter Lammert de Bruin om al die roergangers veilig door het smalle gevaarte te loodsen. ,,Het is altijd weer een soort puzzel om iedereen erin te krijgen.”
 2. Sticker leert Chinezen in Giethoorn: ‘Hoe poep je op een Westers toilet?’
  PREMIUM
  Video

  Sticker leert Chinezen in Giethoorn: ‘Hoe poep je op een Westers toilet?’

  Het ziet er misschien wat lollig uit, zo'n sticker met de do's en don’ts van toiletgebruik, maar in sommige toeristenoorden is het bittere noodzaak. ,,De Chinezen gaan gehurkt bovenop de toiletbril zitten omdat ze dat zo gewend zijn", zegt Erik-Jan Slomp van Smits Paviljoen in Giethoorn. ,,Maar zo breekt wel de toiletbril af, om nog maar te zwijgen over de troep die achterblijft als ze hebben gepoept.”

Kop van Overijssel