Volledig scherm
PREMIUM
Schaatsen in Giethoorn. © Wilbert Bijzitter

‘Oud’ bestuur Overijsselse Merentocht wacht op vorst en zoekt vers bloed: generatiekloof dreigt

In paniek is het dagelijkse bestuur van de Overijsselse Merentocht nog niet, zegt Roelof Groen, maar de vergrijzing die er binnen de organisatie ontstaat, baart de voorzitter zorgen. Zeker nu al jaren niet meer geschaatst wordt, dreigt een ervaringskloof als wél een keer de ijzers onder gebonden kunnen worden. ,,We zoeken vers bloed.”

Quote

We hebben een dagelijks bestuur van zeven leden en de gemiddelde leeftijd daarvan ligt al snel rond de 65. Met uitschie­ters naar boven.

Roelof Groen, Voorzitter Overijsselse Merentocht

Roelof Groen deed als voorzitter van de Overijsselse Merentocht de oproep voor nieuwe bestuursleden tijdens de jaarvergadering, die zoals de traditie voorschrijft bij restaurant Geertien in Muggenbeet werd gehouden. Alle veertien bij de Merentocht aangesloten ijsclubs sturen dan een afvaardiging. Zoals gebruikelijk wordt dan het draaiboek voor het nog nooit gehouden schaatsevenement opnieuw doorgenomen. Nu kwam daar het vergrijzingsprobleem bij, zegt Groen. ,,We hebben een dagelijks bestuur van zeven leden en de gemiddelde leeftijd daarvan ligt al snel rond de 65. Met uitschieters naar boven. Voor de toekomst moeten we daar rekening mee houden.”  

Kop van Overijssel