Volledig scherm
Steenwijk - Ondernemer van het jaar: renee Rook van pijpleidingbouw Rook uit Sint JanskloosterDS-2018-0057© wilbert bijzitter © Wilbert Bijzitter

Pijpleidingbouwer Renee Rook wint ondernemersprijs Steenwijkerland

Directeur Renee Rook van Pijpleidingbouw Rook in Heetveld (Sint Jansklooster) is gisteren tijdens het Business Gala gekroond tot Ondernemer van het Jaar in de gemeente Steenwijkerland. Hij volgt Peter Millenaar van Agrifac op en is de twintigste ondernemer die deze waarderingsprijs krijgt.

Juryvoorzitter Theo Bouius sprak van een grote onderlinge betrokkenheid in het bedrijf, dat culturele en sportactiviteiten in de regio ruimhartig steunt. ,,Een voorbeeldonderneming die ook optimaal voldoet aan de wensen en eisen van opdrachtgevers, die men snel en flexibel van dienst kan zijn."

De 43-jarige Renee Rook is de derde generatie Rook die leiding geeft aan het familiebedrijf. Dat bestaat volgend jaar een halve eeuw. Het is opgericht door zijn opa Reinder en zijn vader Piet. Die twee begonnen in een schuurtje met een klein constructiebedrijf.

Ontkleuringsinstallaties

Het succes kwam met de bouw en het onderhoud van drinkwatervoorzieningen. Pijpleidingbouw Rook produceert en installeert waterbehandelingsinstallaties voor de drink- en industriewater en heeft de eerste drie ontkleuringsinstallaties van Europa gebouwd in Nederland. Het bedrijf is actief in heel Nederland en België en heeft de vleugels uitgeslagen naar andere werelddelen. Vanuit Suriname is Rook met een zusterbedrijf actief op de watermarkt in Zuid-Amerika

Het bedrijf telt ruim vijftig medewerkers en doet nagenoeg alles in eigen beheer. Dat loopt uiteen van procestechnologie tot het ontwerpen van installaties en het fabriceren van leidingen, tanks, zowel in roestvrij staal als in kunststof. De voor het overzeese werkgebied bestemde installaties worden in Heetveld gemaakt, gedemonteerd en in containers naar Suriname verscheept.

 1. Boerenactie #doesnormaal maakt veel los: ‘Het was geweldig, kippenvel’

  Boerenac­tie #doesnor­maal maakt veel los: ‘Het was geweldig, kippenvel’

  Ongeveer 150 boeren schreeuwden zondag hun frustratie de wereld in. #doesnormaal!!! Met trekkers schreven zij deze tekst in het weiland bij Scheerwolde, als reactie op de bezetting van de varkensboerderij in Boxtel. De hashtag werd trending topic, de t-shirts gaan nu als warme broodjes over de toonbank en de initiatiefneemster kan nog steeds niet geloven dat de actie tot zoveel respons leidde. ,,Kippenvel.’’
 2. Scouting 'welwillend’ om plaats te maken voor basisschool en dorpshuis in Tuk
  PREMIUM

  Scouting 'welwillend’ om plaats te maken voor basis­school en dorpshuis in Tuk

  Het lijkt een pragmatische ruil: de scouting Johan van den Kornput in Tuk naar een nieuw terrein bij de Woldberg en op hun oude locatie verrijst dan de nieuwbouw voor basisschool 't PuzzelsTuk en het Dorpshuis in Tuk. En hoewel de scouting 'welwillend’ is om mee te werken, moeten er dan wel nog wat hobbels genomen worden. ,,We moeten er niet bij in schieten", zegt woordvoerder Daniël Haveman van de scouting.

Kop van Overijssel