Steenwijk - Ondernemer van het jaar: renee Rook van pijpleidingbouw Rook uit Sint JanskloosterDS-2018-0057© wilbert bijzitter
Volledig scherm
Steenwijk - Ondernemer van het jaar: renee Rook van pijpleidingbouw Rook uit Sint JanskloosterDS-2018-0057© wilbert bijzitter © Wilbert Bijzitter

Pijpleidingbouwer Renee Rook wint ondernemersprijs Steenwijkerland

Directeur Renee Rook van Pijpleidingbouw Rook in Heetveld (Sint Jansklooster) is gisteren tijdens het Business Gala gekroond tot Ondernemer van het Jaar in de gemeente Steenwijkerland. Hij volgt Peter Millenaar van Agrifac op en is de twintigste ondernemer die deze waarderingsprijs krijgt.

Juryvoorzitter Theo Bouius sprak van een grote onderlinge betrokkenheid in het bedrijf, dat culturele en sportactiviteiten in de regio ruimhartig steunt. ,,Een voorbeeldonderneming die ook optimaal voldoet aan de wensen en eisen van opdrachtgevers, die men snel en flexibel van dienst kan zijn."

De 43-jarige Renee Rook is de derde generatie Rook die leiding geeft aan het familiebedrijf. Dat bestaat volgend jaar een halve eeuw. Het is opgericht door zijn opa Reinder en zijn vader Piet. Die twee begonnen in een schuurtje met een klein constructiebedrijf.

Ontkleuringsinstallaties

Het succes kwam met de bouw en het onderhoud van drinkwatervoorzieningen. Pijpleidingbouw Rook produceert en installeert waterbehandelingsinstallaties voor de drink- en industriewater en heeft de eerste drie ontkleuringsinstallaties van Europa gebouwd in Nederland. Het bedrijf is actief in heel Nederland en België en heeft de vleugels uitgeslagen naar andere werelddelen. Vanuit Suriname is Rook met een zusterbedrijf actief op de watermarkt in Zuid-Amerika

Het bedrijf telt ruim vijftig medewerkers en doet nagenoeg alles in eigen beheer. Dat loopt uiteen van procestechnologie tot het ontwerpen van installaties en het fabriceren van leidingen, tanks, zowel in roestvrij staal als in kunststof. De voor het overzeese werkgebied bestemde installaties worden in Heetveld gemaakt, gedemonteerd en in containers naar Suriname verscheept.

  1. Historisch binnenvaartschip lag twee jaar in Steenwijker haven, maar dat bleek illegaal: ‘Ik had wél toestemming’
    PREMIUM

    Historisch binnen­vaart­schip lag twee jaar in Steenwij­ker haven, maar dat bleek illegaal: ‘Ik had wél toestem­ming’

    Officieel is hij inwoner van Steenwijkerland, maar echt welkom voelt Piet van Schendel zich niet meer. De schipper en eigenaar van het historische binnenvaartschip Disponibel lag twee jaar lang met zijn schip in de haven van Steenwijk, maar moest ruim een maand geleden onder dwang de haven verlaten. Nu ligt hij met zijn schip in de Weerribben: ,,Ik ga waar de wind waait.”

Kop van Overijssel