Volledig scherm
Steenwijk - Ondernemer van het jaar: renee Rook van pijpleidingbouw Rook uit Sint JanskloosterDS-2018-0057© wilbert bijzitter © Wilbert Bijzitter

Pijpleidingbouwer Renee Rook wint ondernemersprijs Steenwijkerland

Directeur Renee Rook van Pijpleidingbouw Rook in Heetveld (Sint Jansklooster) is gisteren tijdens het Business Gala gekroond tot Ondernemer van het Jaar in de gemeente Steenwijkerland. Hij volgt Peter Millenaar van Agrifac op en is de twintigste ondernemer die deze waarderingsprijs krijgt.

Juryvoorzitter Theo Bouius sprak van een grote onderlinge betrokkenheid in het bedrijf, dat culturele en sportactiviteiten in de regio ruimhartig steunt. ,,Een voorbeeldonderneming die ook optimaal voldoet aan de wensen en eisen van opdrachtgevers, die men snel en flexibel van dienst kan zijn."

De 43-jarige Renee Rook is de derde generatie Rook die leiding geeft aan het familiebedrijf. Dat bestaat volgend jaar een halve eeuw. Het is opgericht door zijn opa Reinder en zijn vader Piet. Die twee begonnen in een schuurtje met een klein constructiebedrijf.

Ontkleuringsinstallaties

Het succes kwam met de bouw en het onderhoud van drinkwatervoorzieningen. Pijpleidingbouw Rook produceert en installeert waterbehandelingsinstallaties voor de drink- en industriewater en heeft de eerste drie ontkleuringsinstallaties van Europa gebouwd in Nederland. Het bedrijf is actief in heel Nederland en België en heeft de vleugels uitgeslagen naar andere werelddelen. Vanuit Suriname is Rook met een zusterbedrijf actief op de watermarkt in Zuid-Amerika

Het bedrijf telt ruim vijftig medewerkers en doet nagenoeg alles in eigen beheer. Dat loopt uiteen van procestechnologie tot het ontwerpen van installaties en het fabriceren van leidingen, tanks, zowel in roestvrij staal als in kunststof. De voor het overzeese werkgebied bestemde installaties worden in Heetveld gemaakt, gedemonteerd en in containers naar Suriname verscheept.

  1. Zelf plukken groeit als kool in de regio: ‘We zien sommige zelfplukkers jaar in - jaar uit terug komen’
    PREMIUM
    Video

    Zelf plukken groeit als kool in de regio: ‘We zien sommige zelfpluk­kers jaar in - jaar uit terug komen’

    Zelf ons maaltje fruit, groente of een bos bloemen van het veld plukken, het raakt steeds meer in. Fruittelers met zelfpluktuinen beleven hoogtijdagen nu bessenstruiken vol hangen met vruchten. Veldboeketten zijn al zo hot dat de supermarkt ze ook verkoopt, maar de echte bloemenliefhebber trekt liever zelf het veld in. Wie groente van eigen tuin wil, hoeft de schoffel niet meer ter hand te nemen. Een abonnement en je oogst je eigen bloemkool.

Kop van Overijssel