Politiemensen doen een inval in een bedrijfspand in Steenwijk.
Volledig scherm
Politiemensen doen een inval in een bedrijfspand in Steenwijk. © Compact Media

Politie doet inval bij bedrijfspand in Steenwijk, ontdekt hennepkwekerij en houdt eigenaar aan

UpdateDe politie heeft gisterenochtend een inval gedaan in een bedrijfspand van autobedrijf PTH aan de Berkenbroek in Steenwijk. Bij de inval werd een hennepkwekerij met zeshonderd planten aangetroffen die werden geruimd. De eigenaar is aangehouden.

Bij de inval waren twee politieauto’s en een politiemotor betrokken, ook was er iemand van netbeheerder Enexis aanwezig. De inval werd gedaan door meerdere politiemensen, van wie een aantal ‘in burger’.

De politie, die een tip had gekregen over de plantage, boorde een deur open aan de zijkant van het bedrijfspand waarna zij naar binnen vielen en de hennepplantage aantroffen.

Aanhouding

Na enige tijd kwamen zij naar buiten met de aangehouden eigenaar die voor verhoor werd meegenomen naar het politiebureau.

  1. Historisch binnenvaartschip lag twee jaar in Steenwijker haven, maar dat bleek illegaal: ‘Ik had wél toestemming’
    PREMIUM

    Historisch binnen­vaart­schip lag twee jaar in Steenwij­ker haven, maar dat bleek illegaal: ‘Ik had wél toestem­ming’

    Officieel is hij inwoner van Steenwijkerland, maar echt welkom voelt Piet van Schendel zich niet meer. De schipper en eigenaar van het historische binnenvaartschip Disponibel lag twee jaar lang met zijn schip in de haven van Steenwijk, maar moest ruim een maand geleden onder dwang de haven verlaten. Nu ligt hij met zijn schip in de Weerribben: ,,Ik ga waar de wind waait.”

Kop van Overijssel