Volledig scherm
De 34-jarige Halil Erol werd in februari 2010 als vermist opgegeven © ANP/AD

Politie doorzoekt woning in Meppel: onderzoek naar gruwelmoord Halil Erol hervat

UpdateDe politie heeft het onderzoek naar de moord van Steenwijker Halil Erol hervat. Het onderzoek in de woning aan de Jan Sluytersstraat is sinds donderdagochtend in volle gang. Het is een van de woningen die al eerder in het onderzoek naar voren kwam, bevestigt de politie.

De toen 34-jarige Halil Erol werd in maart 2010 vermist. Even later werden lichaamsdelen van hem in de Steenwijker Aa bij Eesveen gevonden en in 2013 werden lichaamsdelen in natuurgebied De Kiersche Wijde bij Wanneperveen aangetroffen. Zijn hoofd en handen zijn tot nu toe nog niet gevonden.

Nieuwe informatie

In het begin van het onderzoek, in augustus 2010, werden de ex-echtgenote van Erol en een Meppeler (haar vriend) aangehouden. Ze werden later vrijgelaten en waren niet langer verdachten in de zaak. Of het de woning aan de Jan Sluytersstraat van de ex en haar vriend betreft, wil de politie niet bevestigen. ,,Deze informatie mogen en kunnen wij op dit moment niet geven. Wel hebben we nieuwe informatie, die aanleiding geeft om de woning te doorzoeken”, zegt politievoorlichter Jan Thijs van Hemmen. ,,We doen forensisch onderzoek binnen en om de woning die al eerder onderdeel uitmaakte van het onderzoek. Dit is aanvullend onderzoek.”

Dood spoor, veel vrijlatingen

Na de vrijlating van de ex en haar vriend, was een Steenwijker verdacht. Ook hij wordt werd vrijgepleit.

Het onderzoek kwam op een dood spoor totdat er aanwijzingen waren dat er sporen van Halil Erol in een woning in Groningen aanwezig waren. Dit bleek niet het geval te zijn en een Groningse die aan werd gehouden, werd eveneens vrijgelaten.

Hoe zat het ook alweer met de moord op Halil Erol? Een samenvatting:

Kop van Overijssel