Politie: Erol werd in Groningen in stukken gezaagd

videoHet lichaam van Halil Erol is in Groningen in stukken gezaagd. Die gruwelijke slotsom trekt de politie dinsdagavond in een uitzending van  tv-programma Opsporing Verzocht. Daarmee valt weer een puzzelstukje in de beruchte Puzzelmoord op zijn plaats.  De politie is nog op zoek naar het hoofd en de handen van Erol.

Halil Erol uit Steenwijk werd al in 2010 vermoord, maar onderzoek naar de toedracht liep tot nog toe spaak. Tot er zaterdag weer schot in de zaak kwam. Op basis van 'nieuwe informatie'  werd een 39-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor betrokkenheid. Het huis waarin zij in 2010 woonde  is nog steeds hermetisch afgesloten en wordt uitgebreid onderzocht op oude bloedsporen. 

Ander tijdstip

Over de uitkomsten van dat onderzoek wil de politie nog niets zeggen. Opmerkelijk detail is verder dat de politie er van uit gaat dat de moord na  zaterdagmiddag zes februari 2010, 15.30 uur plaatsvond, terwijl ze er eerder uit ging  van middernacht (de nacht van zaterdag op zondag). Erol zou die avond bij zijn ex-vrouw en dochter hebben doorgebracht. Waarom de politie daar nu van afwijkt, is niet helder.  Inmiddels gaat de politie er wel vanuit dat er verschillende dwaalsporen zijn uitgezet door de daders. Bijvoorbeeld een telefoontje met de mobiel van Erol op zondagochtend om daarmee te suggereren dat hij nog zou leven.  

Doorbraak

De politie spreekt van een 'doorbraak', maar wil nog steeds graag weten, waarom, door wie en wanneer Erol is vermoord. Ze vraagt daarbij de hulp van het publiek.  

In de uitzending van Opsporing Verzocht vroeg de politie met name aandacht voor een judopak van het merk Matsuru. Sporen daarvan werden aangetroffen bij lichaamsdelen van Erol. Dat duidt erop dat degene die hem begraven heeft in het bezit was van zo'n judopak.

Ook is degene die hem begroef bekend in natuurgebied de Kiersche Wijde. Het moerassige gebied is moeilijk toegankelijk voor wie de weg niet weet.  De politie hoopt dat bekendheid met het terrein in combinatie met het judopak mensen op het spoor zet van de mogelijke dader. 

Volledig scherm
De locaties waar sporen werden gevonden van Halil Erol © Opsporing Verzocht

Erol werd in februari 2010 als vermist opgegeven. De auto van de van oorsprong Turkse Erol werd in maart zonder kentekenplaten brandend aangetroffen in het Groningse Haren. In juni werden in het buitengebied van Steenwijk zijn armen en benen in een zak aangetroffen. In 2013 werden opnieuw, dit keer in Wanneperveen, lichaamsdelen van hem gevonden.  Opsporing Verzocht besteedde meerdere keren aandacht aan de zaak.  

Tips

Er kwamen dinsdagavond negen nieuwe tips binnen. Of die bruikbaar zijn wordt de komende dagen duidelijk. 

.

Volledig scherm
De auto van Halil Erol, een zilvergrijze Daewoo Lanos model hatchback, werd brandend aangetroffen op de Kerklaan in Haren (provincie Groningen). © ADN Beeldredactie

Kop van Overijssel