Archiefbeeld van een politieagent die een blaastest afneemt bij een automobilist tijdens een controle.
Volledig scherm
Archiefbeeld van een politieagent die een blaastest afneemt bij een automobilist tijdens een controle. © ANP

Politie Gelderland en Overijssel halen in één weekend 68 mensen van de weg die onder invloed zijn

updateDe politie heeft dit weekend in Gelderland en Overijssel al 68 mensen van de weg gehaald die onder invloed van alcohol en/of drugs achter het stuur waren gekropen. Dat melden de betreffende korpsen via Twitter.

13 reacties

 • F. Post

  2 maanden geleden
  In elke gemeente weet de politie heus wel waar de drinkers zitten maar aanhouden ho maar. Al die administratie hé. Ga zaterdags eens bij sportvelden in kantine kijken. Nou Proost hoor.
 • HJ Veltkamp

  2 maanden geleden
  Helemaal eens met Veilbrief. Het is bij mij ook meer dan 30 jaar geleden dat ik gecontroleerd ben. Een grotere pakkans helpt veel beter dan zwaarder straffen. Kijk maar naar Duitsland. De straffen zijn nog geen 1/4 van hier maar de pakkans wel 100 keer zo hoog. Gevolg: Iedereen rijdt rustig en het punten systeem helpt ook goed.
 • henk hartog

  2 maanden geleden
  Rijbewijs onder invloed direct invorderen en opnieuw gaan lessen na de Behandeling. Dus in die tussentijd lekker op de fiets OF met het OV. maar dit zal niet gebeuren met de zwakke Rechters in onze waanzinnige landje. Bedenk wel dat zulke gasten een gevaar voor jouw is, vergeet dit niet
 • Elly Verrips

  2 maanden geleden
  Waar is eigenlijk het alcoholslot gebleven dat ze in iedere auto verplicht wilden plaatsen zodat je na alcoholvrij blazen de auto pas kon starten.
 • w veilbrief

  2 maanden geleden
  Ik rij 30000 km per jaar en de laatste keer dat ik gecontroleerd ben is 30 jaar geleden. Heb nou niet bepaald het idee dat er veel gecontroleerd wordt.

Kop van Overijssel