Volledig scherm
De 34-jarige Halil Erol werd in februari 2010 vermoord. De politie doet nog altijd onderzoek naar de moord en pakte onlangs een 44-jarige vrouw uit Meppel op. © ANP/AD

Politie krijgt ‘zeer interessante’ tips in lugubere moordzaak Erol

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond voor de vijfde keer aandacht aan de zogenaamde ‘puzzelmoord’ op Halil Erol uit Steenwijk in 2010. De politie heeft inmiddels meer dan 35 tips binnen. ,,Waaronder een aantal zeer interessante’’, aldus woordvoerder Jan Thijs van Hemmen.

Tijdens de uitzending op dinsdagavond kwamen er al tips binnen, nadat de herhaling van het programma woensdagmiddag was afgelopen, kwam daar nog een aantal bij. 

Van Hemmen meldt dat er in totaal ‘ruim 35' tips zijn binnengekomen over de meer dan negen jaar oude moordzaak. ,,Dat is behoorlijk veel. En ik begreep vanuit het team dat zich met de zaak bezig houdt, dat daar een aantal zeer interessante tips tussenzit.’’

Juten zak

De zaak kwam in een stroomversnelling na de aanhouding van een 44-jarige inwoonster van Meppel, die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij de moord. De politie vraagt opnieuw aandacht in de zaak middels Opsporing Verzocht en social media, waarbij specifiek wordt gevraagd naar tips over de juten zak waarin lichaamsdelen van Erol werden teruggevonden.

  1. IJsclubs onder druk door uitblijven winterweer: ‘Als we weer een ijsloze winter krijgen...’
    PREMIUM

    IJsclubs onder druk door uitblijven winterweer: ‘Als we weer een ijsloze winter krijgen...’

    Het uitblijven van een lange periode van winterweer heeft grote gevolgen voor natuurijsclubs in Nederland. Meerdere clubs hebben zich de afgelopen periode bij de KNSB gemeld, omdat hun kosten zo langzamerhand hoger worden dan de opbrengsten. Geen ijs betekent immers geen contributie van leden. ,,Dat het allemaal onder druk staat, is wel helder”, laat de schaatsbond weten. In Oost-Nederland vallen de problemen nog mee, maar ook daar is de situatie niet altijd rooskleurig. ,,Je moet teren op de reserves die je hebt.”

Kop van Overijssel