Volledig scherm
Amsterdam en Steenwijkerland kennen hetzelfde probleem: de grote hoeveelheid toeristen. © Wilbert Bijzitter

Presentaties Steenwijkerland en Amsterdam op eerste toerismetop

Van de twee Nederlandse presentaties op de eerste Nationale toerismetop neemt de gemeente Steenwijkerland er één voor haar rekening. De andere is voor Amsterdam.

Op initiatief van de provincie Overijssel wordt woensdag 10 oktober in Deventer de eerste Nationale toerismetop gehouden. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat ondersteunt de top.

Problematiek

De top brengt onder meer overheden, bedrijfsleven en toeristische organisaties bij elkaar om te werken aan 'bestemming Nederland' in 2030. Het doel is een gezamenlijke aanpak van de spreiding van toeristen over Nederland, zodat zo veel mogelijk steden en regio's profiteren van het groeiende toerisme, nationaal en internationaal.

Steenwijkerlands toerismewethouder Bram Harmsma: ,,Steenwijkerland en Amsterdam hebben dezelfde problematiek. Daar zijn we niet trots op, maar deze top biedt wel een podium."

  1. Na 34 jaar krijgt Evert van Benthem toch zijn plein in Sint Jansklooster
    PREMIUM
    video

    Na 34 jaar krijgt Evert van Benthem toch zijn plein in Sint Janskloos­ter

    Ruim dertig jaar na zijn twee zeges in de Friesche Elfstedentocht is de kans groot dat Evert van Benthem dan toch een eigen plein krijgt in Sint Jansklooster. Met het verbeteren van het plein voor het dorpshuis, waar de marathonschaatser in 1985 en 1986 werd gehuldigd, vroeg de Stentor zich af waarom de beroemdste inwoner van Sint Jansklooster – sinds 2000 woonachtig in Canada – nog niet is geëerd in zijn voormalige woonplaats.

Kop van Overijssel